Wat gebeurt er als iemand een foto van mijn Facebook deelt op zijn eigen pagina?

Stel ik heb een foto en ik wil dat Piet hem wel ziet, maar Kees niet. Dan zet ik de instellingen zo dat Piet de foto mag zien en Kees dus niet. (Kees stel ik dus ook extra in bij "niet delen met")

Maar Kees en Piet zijn ook vrienden, en Piet vind de foto zo leuk, dat hij hem deelt.

Ziet Kees hem dan wel op de tijdlijn van Piet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt aangeven dat je foto's alleen wilt delen met vrienden. Als je de "volgende laag" wil laten meegenieten dan kun je kiezen voor de optie "vrienden van vrienden". Bij die optie krijgen zowel vrienden als vrienden van vrienden ze te zien. Natuurlijk is het ook een basis van vertrouwen hebben in je "vrienden". Een vriend kan namelijk altijd je foto downloaden en uploaden op zijn eigen profiel en daar heb je dan weer totaal geen invloed op. Het is dus ook zaak om te kijken wie je echt tot je vrienden kunt rekenen. Als je daar een schifting in wilt maken kun je "lijstjes" maken bij de profielinstellingen. Zo kun je bijvoorbeeld je vrienden indelen in "goede vrienden" of "schoolvrienden" etc etc. Als je dan een foto upload kun je aangeven welke lijstjes ze wel en niet mogen zien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100