marktplaats ik wil een wii kopen, ik heb de adres en telefoonnummer van de verkoper. Is dit genoeg om iets te doen mocht hij een oplichter zijn?

Ik weet niet wat ik moet doen.......


Beste Carlos,

Ik heb toch liever dat u het bedrag in 1 keer overmaakt. Ik verzeker u dat alles prima in orde is. Ik verkoop al jaren dingen via marktplaats en er is nog nooit iets verkeerd gegaan. Zodra ik het pakket op de post heb gedaan mail ik u de track en trace code zodat u het pakket zelf kunt volgen...

Mvg Tanja


Verzonden vanaf Samsung Mobilecarlos via Marktplaats schreef:


Beste Tanja,

Het is mij toch iets te ver om naar te rijden, ik zal vanavond het geld overmaken. Kunnen we afspreken dat ik eerst 60 overmaakt en 40 wanneer ik het pakket heb ontvangen?. Mocht u akkoord gaan dan zal ik u mijn adresgegevens emailen.

Ik hoor het wel!

Mvg,

Weet jij het antwoord?

/2500

Risico's heb je altijd. Adresgegevens... Wat kan je ermee?? Check eerst ff een andere site waar mensen namen rekeningnummers etc plaatsen van oplichters op marktplaats. Google even op marktplaats opgelicht. Je kan ook een wii kopen die iets duurder is maar die qua afstand wel op te halen en controleren is. Veel succes en geluk toegewenst

kan je het niet onder rembours laten verzenden ? dat is misschien iets duurder maar dat is wel veiliger

Op marktplaats kan je zien hoe lang Tanja al een account heeft. Als ze nou meer producten heeft verkocht in bijvoorbeeld 5 jaar zonder problemen, dan is het al wat meer vertrouwelijk.

Zeg dat je alleen betaling doet via paypal, en dan ook nog alleen via MP, willen ze buiten MP om zgn met paypal iets doen let dan op, je garantie vervalt dan meteen. Je hebt niks aan adres gegevens of telefoonnummer want geld wat je aan hem hebt gegeven ben je kwijt en krijg je nooit meer terug, en de politie doet er niks mee, ook ik ben gelukkig net niet bedonderd maar heb wel aangifte gedaan. Bij twijfel kijk eens bij www.opgeletopinternet.nl en stel je vraag daar ook, zij hebben een grotere database van oplichters.

Probeer de wii eens onder een andere naam te kopen. Al je dan jouw woonplaats dichtbij de plaats van die Tanja kiest zal ze misschien zeggen dat zij heel ergens anders woont. Dit om te zorgen dat. Jij de wii niett op komt halen.

60 voor een WII, want naar die 40 kan je wel fluiten natuurlijk. heel eigenaardig dat het spontaan tóch tever rijden is. een WII koop je natuurlijk niet overal (tssss, wakker blijven bij die gasten hoor!!!) of ze drammen dat ze het niet hebben gehad, of dat ding is zogenaamd kapot, of ze laten het naar iemand sturen die meespeelt, maar een heel ander persoon is zodat je helemaal niets aan dat adres en telefoon nummer hebt. geef maar aan dat je het hele bedrag wil hebben, PLUS de kosten om het aangetekend te verzenden. die mensen zijn echt niet van plan om iets van 100 euro aan te schaffen waarvan ze niet zeker weten of het ding naar behoren werkt. speel het op safe en geef aan dat het enkel afhalen is. laat zien dat het ding werkt en ga dán pas verkopen. hoezo 'ik heb liever'? het is OF ophalen, OF je naait een ander maar een oor aan. rond december moet jij eens kijken hoe makkelijk je de WII kan verkopen aan mensen die het zelf ook op safe willen spelen omdat de sint en de kerstman weer op de proppen komen. dus: NOOOOOIT doen! WII, computers, Ipods etc, NIET kopen op MP via de post, maar zeker ook niet VERkopen via MP door het te verzenden.

Wie zegt dat de adres en tel nummer goed is? Niet vertrouwen! Het is vast bedrog. Je kan wel vragen om een scan/foto van zijn paspoort ID rijbewijs of een andere legentimatie bewijs. Dan weet je het zeker! Groeten Bessie

Als je zeker weet dat diegene op dat adres woont (google, kadaster) en er is duidelijk in de mail verteld om welk bedrag, welk product en welke verstuurwijze (eerst geld/dan product etc) dan kun je het gewoon aangaan. Gaat het toch mis kan jij het gewoon terug vorderen. Maar dan moet je wel echt zeker zijn dat de NAW gegevens kloppen. Direct antwoord op jouw vraag: als dit adres en telefoonnummer klopt, heb je genoeg om iets te doen als hij een oplichter is, mits je kan bewijzen dat hij inderdaad de Wii zou opsturen als het geld binnen was.

Je kan via de mail ip van de man krijgen je hebt site's waarmee je kan achterhalen via ip waar iemand woont als de gegevens kloppen zal het waarschijnlijk geen oplichter zijn

Niet al het geld in 1 keer overmaken, als het geen oplichtster/oplichter is maakt het diegene waarschijnlijk niet zoveel uit.

Indien je een adres en kloppend adres telefoonnummer heb, Check telefoonboek.....is het alleen even een belletje of diegene idd digene is. Gewoon nog een vraagje over betaling of zo vragen. Je weet dan zeker dat het adres klopt...Bij geen verzending kan je dus even met een baksteen langsgaan.

Goeie deal om eerst een deel te betalen vóór het binnen is! Mits hij daarmee akkoord gaat. Uit eigen ervaring, en om een lang verhaal kort te houden:: Mijn partner en ik hadden een goedkope Xbox 360 gezien op marktplaats heel erg verweg, dus lieten we dit 'opsturen'. De jongedame beantwoordde onze mails & telefoontjes niet meer op den duur terwijl we al betaald hadden. Ik heb haar op gezocht op internet (met geluk!!!) en haar adres gegevens gevonden. En mijn schoonouders (met ook veel geluk!!!) zijn naar het adres toe gegaan en hebben het met haar (onwetende) partner besproken hoe het zat, en uiteindelijk hebben we tóch een mooie Xbox 360 hier in huis staan! Met andere woorden... Het is goed om het adres te hebben!! Gamen is leuk:)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100