waarom is mijn facebook account niet goed afgeschermd? (zie uitleg)

ik heb mijn facebook account bij privacy instellingen staan op ´alles alleen zichtbaar voor vrienden´.
iemand die niet bevriend met mij is, maar wel gemeenschappelijke vrienden heeft op haar facebook, zegt mijn berichten te kunnen lezen. ik heb het nog een keer gecontroleerd, maar ik heb hem echt op ´alleen vrienden´ staan, en niet op ´vrienden van vrienden´.
als zij naar mijn account gaat, staan mijn berichten die ik op mijn eigen account plaats gewoon openbaar voor haar.
niet dat dit zo´n probleem is in haar geval, omdat ik haar ken, maar voor onbekende mensen vind ik dit wel een probleem. weet iemand hoe het kan dat dit zichtbaar is, en hoe ik dat veranderen kan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit zit m in de regels die FB hanteert. Als jij een bericht plaatst op jou FB dan is het alleen zichtbaar voor jou vrienden. Als je een bericht plaatst op de pagina van een ander dan is het zichtbaar voor jou vrienden EN voor de vrienden van degene bij wie je dit geschreven hebt. En als die anders zijn/haar account op openbaar heeft staan zelfs voor nog meer mensen. De Clou is dus niet alleen: wat zijn jou instellingen? maar ook: Wat zijn de instellingen van de ander waarbij je reageert.

Bij het plaatsen van een status-bericht heb je onder het tekstveld een menu (op mijn telefoon zit het onder, misschien is het bij jou boven of ernaast). Daar kun je kiezen uit het uploaden van een foto, vrienden taggen en locatie ophalen (inchecken), maar je kunt daar ook aangeven voor wie je status-bericht zichtbaar is. Je kunt dan kiezen uit onder andere: openbaar, vrienden, familie en alleen jijzelf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100