Bij Ziggo kun je alleen internet afnemen, als je ook kabel-tv neemt, mag dat?

Ik voel er wel voor internet af te nemen bij Ziggo, maar bij Kabel-TV heb ik geen belang. Dit blijkt niet te kunnen, ze bieden het alleen samen aan, mag dit wettelijk?

Toegevoegd na 12 uur:
Voorheen had ik kabel en telefonie van Ziggo. Voor de telefonie betaalde ik 10,00 euro per maand, inclusief gratis internet (waarmee ik prima kon surfen en e-mailen, maar geen uitzending gemist kon kijken). Eerst is toen telefonie afgesloten, ik kon toen nog wel internetten en de kabel ontvangen. Enkele maanden later is de kabel afgesloten. Het vreemde is, men gaf toen aan dat het gratis stukje internet bij de telefonie hoorde. Dit klopt dus niet. Met andere woorden, iemand die voor kabel-tv van Ziggo kiest, kan gratis internetten (wel traag internet), maar mensen die alleen surfen en e-mailen, kunnen zich hier prima mee redden. Veel mensen weten dit niet, dat is jammer!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is bij de meeste providers zo internet komt namelijk via de kabel en het tv signaal mee.

Naar mijn idee klopt de veronderstelling die in de vraag zit niet. De Ziggo-diensten (internet/tv/telefonie) kun je 'los' aanschaffen met uitzondering van telefonie. Als je kiest voor telefonie bij Ziggo kan dat alleen als je ook 'tv' afneemt. Voor 'alleen internet' (goedkoopste versie) betaal je bij Ziggo euro 19,95/maand. Voor alleen tv euro 17,20 in de goedkoopste variant en voor telefonie euro 9,95 maand. Neem je dit alles samen in de basisvariant (wat zij een Alles-in-1 noemen, dan betaal je euro 42,00/maand abonnement. Op de site van Ziggo is (nu althans) nergens te vinden dat je gratis internet zou hebben bij afname van een telefonie-abonnement.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100