hoe bepaalt Facebook als je teveel vrienden uitnodigt of toevoegt dat je account 30 dagen lang geen vrienden meer kunt uitnodigen (verzoeken) stuurt?

facebook Account Vriendenverzoeken
gaat het via een algoritme die een automatische blokkering doet
of doet dat een mens wat heel streng is

Toegevoegd na 8 minuten:
als het automatisch gebeurd dan kan
dat facebook het zo ingesteld heeft?
ik wil graag advies en daarbij wordt ik zelf ook wijzer

Toegevoegd na 13 uur:
en de andere mensen uiteraard ook die hier allemaal op goeievraag zitten

Weet jij het antwoord?

/2500

Mensen die je uitnodigt kunnen aangeven of ze bevriend met je willen worden of niet. Zo niet kunnen ze ook kiezen voor de optie dat ze je niet kennen. Als dit te vaak gebeurt, dan blokkeert Facebook (tijdelijk) je functie op vriendschapsverzoeken te versturen. Waarbij de periodes telkens tot een langere tijdsperiode oplopen.

Dat gebeurt ook als er geen mensen zijn die je blokkeren. Als je een account aanmaakt, en je nodigt in een keer heel veel mensen uit om vrienden te worden, dan kun je ook voor een bepaalde periode niemand meer uitnodigen. Toegevoegd na 28 minuten: Dat gebeurt inderdaad automatisch. Het gaat dan overigens wel over tientallen vriendschapsverzoeken in een keer.

Ik geloof ook dat het automatisch gaat. Ik heb vanwege een zelfgemaakte groep veel mensen uitgenodigd. Dat ging eigenlijk goed (zoland ze maar geen ken ik niet zeggen), totdat 2 personen mijn berichtjes te veel vonden en me alsnog hebben ontvriend. Daarna ben ik een maand kaltgestellt. Vervelend! Je kan dan FB ook helemaal niet bereiken (had ergens een mailadres gevonden met veel moeite, maar nooit antwoord): boeven!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100