Nee hoor, je kan gewoon reageren. Ook al volg je diegene niet.
Toegevoegd na 2 minuten:
Hier nog wat aanvullende info:
@mentions zijn tweets waarin je een Twitter gebruiker adresseert. Een dergelijke tweet bevat ergens, maar niet in het begin, het apenstaartje gevolgd door een Twitter gebruikersnaam. Twitter toont @mentions, net als tweets waarin je niemand noemt, aan al je volgers. De opmerking van @jvdschenk dat ik het ook niet begrijp was dus zichtbaar voor al zijn 1500+ volgers.
De @mention gebruik je voor:
•het introduceren van een Twitter gebruiker in je eigen netwerk én het geven van credits (RT of /via), een compliment of bedankje, bijvoorbeeld: Compleet artikel van @mackaaij over Twitter op http://bit.ly/twitterkracht
•Follow Friday waarbij op vrijdag Twitter gebruikers anderen in hun netwerk introduceren met de hashtag #followfriday of #ff, bijvoorbeeld: #ff Lifehacker @mackaaij vanwege zijn handige (veelal ICT) tips waaronder over Twitter!
•het expliciet onder de aandacht brengen van een tweet om iemand bij een discussie te betrekken of ergens op te attenderen. De enorme hoeveelheid berichten op Twitter kan niemand bijhouden. Als je wilt dat iemand een specifieke tweet leest dan kun je deze persoon expliciet addresseren, zoals een tweet van mij over het blokkeren van social media in België waar ik @mlanting op wilde attenderen.
Natuurlijk kun je ook iemand complimenteren of bedanken via een @reply. Via de mention hierboven stel je alle Twitter gebruikers die jou volgen op de hoogte van mijn artikel, jouw compliment aan mij én introduceer je mijn Twitter gebruikersnaam zodat mensen mij kunnen vinden.
Follow Friday tips die beginnen met een @reply zijn echt een gemiste kans. Deze tweets hebben een klein bereik – ze worden alleen gezien door de geadresseerde en door wederzijdse volgers. Het komt ook vaak voor dat meerdere Twitter gebruikers in één #ff tweet worden genoemd. Deze Twitter gebruikers krijgen allemaal de tweet onder ogen. Maar niet al jouw volgers dus. En nu ik toch over Follow Friday begonnen ben: het is handig als je, in plaats van meerdere Twitter gebruikers noemen, iemand introduceert met een korte tekst. Iets wat je ook kunt toepassen bij het doorsturen van linkjes naar websites of artikelen.