Kun je als moderator zijnde op een forum alle mails van de leden zien?

Stel je hebt veel nicknames op een forum, maar je e-mails waarmee je geregistreerd bent, beginnen allemaal met dezelfde naam. Hierdoor kun je zien dat het om dezelfde gebruiker gaat. Kan een moderator een lijst zien met alle e-mail adressen achter elkaar? Of kan hij alleen een mailadres zien als hij de gebruikersnaam aanvinkt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja de hoofd-Moderator dus de Admin kan alle e-mails zien. En de normale mods kunnen zien wie je bent via je ip als je een post achterlaat. Dus als je op verschillende nicknames gepost had kunnen ze dat zien via ip..

Bronnen:
www.forum.nl

Wat je kunt zien hangt sterk af van of je ECHT de beheerder / eigenaar bent van een forum of niet. Heel veel fora zijn zogenaamde 'gratis gehoste' fora waarvan de beheerder niet de uiteindelijke eigenaar is maar gewoon een gebruiker. Hij heeft wel een controlepaneel maar kan NIET in de database. Heb je echt een eigen forum op je eigen domein dan kun je dat - wederom als beheerder / admin WEL. En als je daar een beetje sjoege van hebt kun je, met wat meer of minder moeite, absoluut de inhoud lezen van alles op het forum, dus OOK PB's. Dat is echter volstrekt 'not done'. Mails is weer een ander verhaal ; die worden vaak wel verstuurd VIA het forum, maar de inhoud komt niet in de database. Je kunt dus met wat moeite wel zien wie wie een mail stuurt, maar wat daar in staat is niet zomaar zondermeer toegankelijk. Ik heb geruchten gehoord dat een echte crack danwel de politie (als dat nodig is) WEL zo diep kan, en dat geloof ik meteen, maar gewoon standaard mogelijkheid is dat niet. Het is dus veiliger dan een PB sturen als je de admin niet vertrouwt. Een moderator komt niet verder dan zijn eigen (uitgeklede) controlepaneel en heeft die mogelijkheid - ook voor PB's - ABSOLUUT niet. Tenzij hij ALLE rechten heeft die de hoofd-admin ook heeft, maar dat komt niet veel voor. (Strikt bezien is-ie dan ook geen moderator). Toegevoegd na 3 minuten: Voor zover je vraag. Daarnaast heb ik nog even geprobeerd je omschrijving te ontcijferen / begrijpen, want die vraagt weer om iets heel anders : Ja, de admin - en afhankelijk van de rechten soms ook de moderatoren - kunnen de mailadressen van geregistreerde gebruikers zien, OOK en zeker als er meerdere namen onder één mailadres staan. Wat je ziet, op welke manier en hoe je dat kunt filteren hangt sterk van de software af. Zo was dat op VBulletin heel anders dan op IBPro en op PHP werkt het wéér anders. (Meer fora-systemen) heb ik niet beheerd). Eventueel kun je ook nog controleren op IP-adres. Dat is belangrijk om trollen of mensen die op andere wijze misbruik willen maken van een forum in de smiezen te houden of te kunnen weigeren / verwijderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100