Waarom werkt document.location.href niet?

Ik heb een website, daarbij wil ik een link maken, maar de daadwerkelijke link moet uit een variabele van javascript komen.

Ik heb dus:


En dan is "d" bijvoorbeeld index.php

Maar als ik dan op die link klik dan krijg ik een lege pagina met een regel waar de tekst "index.php" staat.

Hoe kan ik dit oplossen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je gebruikt de verkeerde syntax. De juiste syntax voor een javascript redirect is: "window.location=d;" Je moet er natuurlijk ook voor zorgen dat variabele d een valide url als waarde heeft. Met "alert(d);" kun je checken of dit inderdaad zo is. Toegevoegd op 01-05-2009 22:30:55 Op basis van je gegeven reactie: het kan helpen als je ervan maakt: Het kan namelijk zijn dat de actie van de normale link ( )met de javascript-actie conflicteert... Door "return false" toe te voegen aan de onclick voorkom je dat de normale actie van de link wordt uitgevoerd.

Test

Werkt prima bij mij (ook met document.location.href). Maar eh, wat is er mis met Test? Of moet het per sé dynamisch zijn? Toegevoegd op 01-05-2009 22:34:43 PS.: getest in - FireFox 3 - IE7 - Opera 9.5 op Windows XP

werkt deze wel? test

Naar aanleiding van je reactie op het antwoord van fireeyedboy: Voor dit soort gevallen kan je heel goed de javascript 'confirm' gebruiken. Dit is een soort 'alert', waarbij je de gebruiker direct kan vragen of deze een item wilt verwijderen of niet. Zie voor voorbeelden de links hieronder.

Bronnen:
http://www.sitemasters.be/?pagina=overzich...
http://www.tizag.com/javascriptT/javascrip...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100