Hoe verander je de achtergrond kleur van een transparante .gif?

Vroeger op XP kon ik me herinneren dat je dat ergens kon instellen, want nu als ik van het internet een .gif met transparante achtergrond opsla, wordt de achtergrond automatisch zwart. Maar vroeger kon ik instellen welke kleur de achtergrond wordt, maar ik heb nu Vista, dus ik vraag me af of het hierop kan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hallo , Als Je Gewoon Op Je Bureau Blad Bent Dan Klik je Op je Rechter Muis ; Dan staat er : Bij Het Laatste vakje : Eigenschappen Daar Klik Je op En dan Zie JE BIJ ; BUREAU Of INSTELLINGEN Veel Succes :) Groetjzs

Je kan het bestand in Paint openen, daar kan je de achtergrond kleur instellen.

In Photoshop (en ongetwijfeld ook in het gratis programma GIMP) kun je het bestand opnieuw voor web opslaan en de matte veranderen.

Het lijkt me sterk dat als je met je webbrowser een afbeelding van Internet opslaat, dat die dan de achtergrondkleur zou veranderen. Een webbrowser slaat in principe gewoon het bestand op. Mogelijk dat het programma waarmee je de afbeelding vervolgens opent een zwarte achtergrond laat zien. IrfanView is een relatief eenvoudig programma om afbeeldingen mee te bewerken. Daarom heb ik hieronder een handleiding gelinkt waarin IrfanView wordt gebruikt om een afbeelding een transparante achtergrond te geven. Uiteraard kun je dit ook wel bereiken met andere grafische programma's zoals GIMP en Paint.Net.

Bronnen:
http://leefwijzer.wordpress.com/2008/08/17...
http://www.irfanview.com/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100