Moet een HTML code opgeslagen worden als index.html?

Ik ben met meerdere projecten bezig maar moet een bestand als index.html opgeslagen worden? Anders kan je maar met één project tegelijk bezig zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een website opent op het index.html bestand. Je kunt met verschillende projecten werken door de verschillende index.html bestanden in verschillende directory's te zetten: ../project1/index.html ../project2/index.html ../project3/index.html Om dan bijvoorbeeld project2 te openen gebruik je de URL ../project2/

Nee hoor, dat hoeft niet. Als je een html-bestand opslaat en upload als project2.html dan kun je dat benaderen door het in de adresbalk volledig in te voeren: http://www.mijndomein.nl/project2.html Meestal werkt .htm ook... (dus project2.htm) Veel ontwerpplezier!

Je kunt een html-bestand elke naam die je wilt (met uitzondering van enkele speciale tekens), net als bijvoorbeeld een afbeelding of een worddocument. De reden dat je "index.html" krijgt aangeleerd is dat het index-bestand automatisch wordt geopend, dus als je een website hebt (bijv. example.com) en daarin staat/staan één of meerdere bestanden, dan kun je een bepaald bestand openen door "example.com/"[de naam van het bestand] in je browser te typen. Als je echter gewoon naar "example.com" gaat gaat je server op zoek naar een index-bestand ("index.html", "index.htm", "index.php", ...). Dat bestand wordt dan geopend. Als je meerdere indexbestanden hebt (bijvoorbeeld een "index.html" én een "index.php") bepalen de instellingen van je server welk bestand voorrang krijgt. Het is echter af te raden om meer dan één bestand met dezelfde naam te maken i.v.m. verwarring of prioriteitsfouten als de instellingen van de server veranderen.

Nee dat hoeft niet. Bij sommige hosting bedrijven moet je wel je homepagina index.html noemen, maar in principe hoeft dat niet. Je kan ze elke naam geven die je wilt, m.u.v. enkele speciale tekens.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100