Wat is de snelheidsbeperkende stap bij het ''zoeken'' in Foxitreader (PDF)?

Geen van mijn computer onderdelen worden ook maar een beetje intensief gebruikt tijdens het zoeken. Toch duurt het zoeken redelijk lang (8sec voor 666 pagina's PDF bestand)

Mijn hypothese:
Het PDF-bestand wordt in het geheugen geladen en de uitwisselingssnelheid tussen het geheugen en de processor beperkt de snelheid, in plaats van de snelheid van de processor zelf.

Een antwoord als ''de programmering'' is niet wat ik zoek, maar hoe dit ervoor zou kunnen zorgen. Immers, hoe complex de programmering mag zijn, de computer kan sneller werken dan het doet tijdens zoeken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik vind 8 seconden wel meevallen voor een PDF van 666 (heeft dit nog symbolische betekenis?) pagina's. Waarschijnlijk zoek je op een string zoals b.v. "zoektekst". Die moet aan alle tekst in het document gespiegeld worden, dus feitelijk als het ware door de tekst heengeschoven. Bij een document van die omvang (en er van uitgaande dat er meer dan een woord per pagina staat) dan heeft zelfs een computer daar even tijd voor nodig. Toegevoegd na 42 seconden: Het antwoord is daarom dat de omvang van het document de snelheid beperkende factor is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100