hoe kan ik in visual studio 2010 het adres van de database wijzigen en vervolgens het programma maken tot een programma voor klanten ?

Kan iemand mij helpen in welke bestanden ik in Visual Studio 2010 de gegevens van de database (server, naam, username en wachtwoord) kan wijzigen en hoe ik vervolgens een programma voor klanten kan maken (build ??) ?

Ik heb een programma dat is gemaakt in Visual Studio 2010. Het programma communiceert met een database op een server van de software producent. Deze heeft zijn server afgesloten waardoor het programma niet meer werkt. Ik heb op de server van mijn website een nieuwe database aangemaakt. Ik heb echter geen idee hoe Visual Studio 2010 werkt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je zelf "een programma voor klanten kan maken" zul je moeten leren programmeren in Visual Studio 2010. Dan kom je "vanzelf" tegen hoe je moet opgeven waar de database staat.

In Visual Studio kan je op verschillende manieren een connectie maken naar een server met een connection string. Als je het project opent in VS10 dan kan het zijn dat het in de code zelf is opgenomen of dat het, wat logischer is, is opgenomen als application string. Deze kan je vinden bij de properties van je project onder settings. Rechtsboven heb je een venster wat 'Solution Explorer' heet. Met de rechtermuisknop op je project kom je o.a. bij de 'Settings' Hier is waarschijnlijk de string te vinden naar de database met een verwijzing naar een ipadres. Deze kan je veranderen. Hierna kan je een build uitvoeren met de ook zo genoemde menuoptie. Om er vervolgens een installatieprogramma van te maken zijn er weer meerdere opties. Je kan het aanbieden via een webservice m.b.v. de publish optie. Wat ook mogelijk is om er een aparte setup van te maken. InnoSetup schijnt hier goed in te zijn. http://www.jrsoftware.org/isinfo.php

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100