Kun je in Nederland eens kijken hoe computergames gemaakt worden?

Bijvoorbeeld een open dag van een bedrijf of een demonstratie op een beurs of zoiets. Waar je met kinderen heen kunt gaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt wellicht het Game Museum in Amsterdam proberen, maar dat is misschien niet helemaal waar je naar op zoek bent. Hier is een lijst met Nederlands game developers: http://www.iamgames.nl/geen-categorie/game-bedrijven-in-nederland/ Ik zie helaas niet zo gauw een bedrijf waar ze aan open dagen doen, maar kwam wel in het verleden een open dag bij W!Games tegen. Ze worden dus af en toe wel gehouden.

Wat je ook nog kunt doen, maar dat is maar op een beperkt aantal data natuurlijk: de open dag van de HKU in Hilversum http://www.hku.nl/web/Faculteiten/KunstMediaTechnologie.htm Het is natuurlijk niet echt bedoelt als dagje uit, maar hier vind je wel vaak de mogelijkheid om alles te vragen, mee te kijken, en vaak ook zelf dingen uit te proberen. En er is natuurlijk de make a game day van gamegardens: http://www.dutchgamegarden.nl/projecten/make-a-game-day/ Hoe oud zijn ze?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100