Ik heb een homepage gemaakt. Als ik hem online zet is het lettertype heel anders dan dat ik hem gemaakt heb. Hoe kan dit ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je de homepage op een andere PC bekijkt, moet daar 't zelfde lettertype reeds aanwezig zijn op de PC. Op websites kan je daarom 't beste een lettertype gebruiken die veel voorkomt (c.q. die standaard op de meeste PC's staat).

In de bron moet staan welke lettertypes waar gebruikt moeten worden. Regel je dat niet in de broncode dan zie je standaard lettertypes die in de browser welke je gebruikt als standaard lettertype is ingeschakeld. (ervan uitgaande dat je met de computer browst waarmee je de page geschreven hebt.

Gebruik een style sheet dan kun je veel beter de opmaak bepalen en eventueel wijzigen.

Bij website design moet je uitgaan van bepaalde "restricties" lettertype gebruik is er hier 1 van. Aangezien niet alle pc's dezelfde lettertype's hebben/gebruiken ben je niet totaal vrij in de keuze van je lettertype's. Gebruik daarom fonts die op bijna alle computers (Zowel PC(windows) als op Mac) te vinden zijn. Mocht je een lijstje willen zien kijk dan in mijn bron link.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100