Waarom werkt wampserver niet meer?

Hey,

ik wou graag weer even wat aanpassen aan een website die ik lokaal heb opgeslagen op Wampserver. Het probleem echter is dat ik deze niet meer op kan starten.

Ik denk dat Apache het probleem is want, zodra ik deze probeer aan te zetten krijg ik deze error (zie screenshot hieronder).

Ik heb geen skype of NOD32 of iets dergelijks geïnstalleerd en als ik kijk of de port 80 beschikbaar is met het tooltje die bij Wamp geïnstalleerd word staat er dat hij beschikbaar is.

Het enigste wat veranderd zou kunnen zijn met de laatste keer is dat ik een mysql database heb geëxporteerd en een nieuwe modem van ziggo heb, maar omdat de poort beschikbaar is lijkt mij dat geen probleem.

Als iemand iets weet hoor ik het graag.

Alvast heel erg bedankt,

Mvg,

Roy

Weet jij het antwoord?

/2500

Als Wamp zegt dat poort 80 beschikbaar is wil dat niet zeggen dat je Apache webserver draait. Check dat even met http://localhost of http://127.0.0.1 Als dat geen of een blanke pagina geeft, kijk dan in je control panel voor services (start > run > services.msc) en kijk of je apache webserver draait. Start deze met de hand op. Blijf je dezelfde fout houden, dan kan het zijn dat de Apache installatie, of de configuratie corrupt is geraakt. Controleer je eventlog om te zien wat er fout is gegaan bij het starten van Apache. Het kan een fout zijn in je httpd.conf. Start de event viewer met start > run > eventvwr.msc. Misschien is er een logfolder verdwenen of is er iets met de poort. Probeer eens poort 8080 en 4433 in httpd.conf en kijk of de Apache dan wel start. Laat als dat niet werkt iig even weten wat er in de logs staat. Controleer ook even of je rootfolder "www" nog bestaat. Heb je die misschien hernoemd, noem deze dan weer terug www of maak een nieuwe folder aan. Nog een oplossing: Network Connections -> Local Area Connection -> Internet Protocol (TCP/IP) -> Properties -> General tab -> WINS tab: Haal het vinkje weg bij “Enable LMHOSTS Lookup” Vergeet niet als je van de standaard poort 80 afwijkt, dat je dit ook aangeeft in je url, bijvoorbeeld: http://localhost:8080/ https://localhost:4433/

Bronnen:
http://www.peppermintdesign.co.za/2011/11/...

Drie mogelijke oplossingen voor dit probleem: #1 Probeer dit te downloaden en te installeren: http://www.microsoft.com/en-us/download/confirmation.aspx?id=29 (Vereist waarschijnlijk een herstart na het installeren) #2 Update tot de laatste versie van WAMP, als je de 64 bits versie gebruikt probeer dan de 32 bits versie. #3 Standaard gebruikt WAMP poort 80 je kan het poort nummer wijzigen je doet dit als volgt: 1. Klik op de WAMP server tray icon 2. Klik op apache 3. Selecteer http.conf 4. Zoek voor: #Listen x.x.x.x:8080 Listen 80 5. Vervang het door: #Listen x.x.x.x:8080 Listen 8080 6. Sla het bestand op en herstart alle services. 7. Benader je webserver door: http://localhost:8080 te gebruiken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100