Welke lettertypes komen op alle besturingssystemen voor?

Ik ben bezig met een cursus html en css en ben nu bij de tekstbehandeling.
Nu kun je bij de font-family diverse lettertypes opgeven maar je weet nooit welk lettertype de bezoeker van je site te zien krijgt omdat je niet weet welk lettertype op de computer aanwezig is.

Nu vraag ik mij af, welke lettertypes komen standaard voor op Windows XP en hoger, op een moderne mac, op android 2 en hoger, linux en andere systemen, zodat je behoorlijk veel kans hebt dat het voorkeurslettertype ook daadwerkelijk getoond wordt bij de bezoeker. Kort samengevat: wat zijn de meest algemene lettertypen op dit moment op computers, tablets en telefoons?

Weet jij het antwoord?

/2500

Times new roman, die zie ik echt overal terug. Android gebruikt voorak Arial.

Of je maakt gebruik van fontsquirrel. http://www.fontsquirrel.com/ Tutorial on how to use: http://www.youtube.com/watch?v=n58nd6484L8 Ik ben zelf geen designer maar meestal raad ik mensen aan om dit te gebruiken.

De beschikbaarheid van een font op een individuele computer kan nooit gegarandeerd woden. (fonts kunnen door de gebruiker verwijderd worden) Er is een aantal fonts dat zeer populair is en op de meeste computers wel te vinden is. Dit zijn fonts als Arial, Times New Roman, Courier New, Garamond, Verdana, Tahoma, etc.. Je kunt meerdere fonts in volgorde van voorkeur opgeven in css: font-family:"Times New Roman", Times, serif; Een browser pakt dan het eerste beschikbare font. Zet achteraan je lijst ook altijd sans of serif, zodat, als geen van de fonts beschikbaar is, er het eerste beschikbare juiste font (met schreef of schreefloos) gekozen wordt

Bronnen:
http://www.functionx.com/html/lesson04.htm
http://www.w3schools.com/cssref/css_websaf...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100