Hoe heet het beroep als je iets tekent en er een spel van wordt gemaakt?

Hoe heet het als je iets tekent en andere mensen een spel van maken? ik heb het ooit gehoord en wil het graag weten.
Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

spellenontwerper mar er zal vast wel een mooie engelse naam voor zijn ook

Ik denk dat je het over een storyboard hebt. Dan moet je zoeken in de richting van story developer/writer. Anders character designer.

Game designer

Er is inderdaad een Game Designer die het spel ontwerpt, tekent en bedenkt. Daarna heb je de programmeur die het bedachte omzet in programmataal en wat jij ontworpen hebt laat werken. Op het ogenblik is vooral vraag naar 3D design. Bijna al het ontwerpen wordt in Azie gedaan. Het 3D tekenen is heel specialistisch werk en vereist jaren oefenen en talent.

Je vraag is op zijn minst onduidelijk, maar je kan doelen op een game (design) artist, iemand die zich dus bezig houdt met het tekenen(modelleren) van datgene wat je in een game ziet eigenlijk een visual artist dus. Maar die tekenaar werkt dan dus eigenlijk als laatste in de lijn. Game designer wat hier boven al genoemd wordt kan je ook bedoelen, maar een game designer tekent misschien wat ruwe schetsen om een idee te geven voor de visual artists. Een game designer bedenkt namelijk het spel en de tekenaar en de programmeur gaan dan aan het werk. Als je dus in het tekenen geïnteresseerd ben zoek je naar game art design en als je in het bedenken geïnteresseerd ben zoek je naar game design.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Game_art_design
http://en.wikipedia.org/wiki/Game_design
http://en.wikipedia.org/wiki/Game_developm...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100