Hoe maak ik zelf een zoekmachine?

graag gratis

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gebruik gratis verkrijgbare zoekmachine-software, meestal bestemd om in een Linux-omgeving te draaien (bijv. Grub). Zie voor complete lijst (onder "open source search engines"): http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_search_engines Je kunt ook gebruik maken van een online service, die je zelf kunt aanpassen bijv http://80legs.com/

Voor minder dan een half miljard euro gaat je dit niet lukken en je begint met 20 jaar achterstand.

Je moet eerst zoveel schijfruimte hebben waar je een samenvatting met alle trefwoorden van alle sites van de wereld opslaat. Dus moet je alle sites weten te vinden. En dat moet je bijhouden. Dan moet je nog een programma (website) maken dat alle verzoeken behandelt en een lijst met ophoest. Google heeft daarvoor duizenden mensen in dienst. Zelf zul je dus maar een beperkte zoekmachine kunnen maken.

Als het gaat om een zoekmachine om je eigen site te doorzoeken zou je kunnen denken aan google custom search. Dit is een google searchbox die je op je eigen site kan plaatsen en die de content van die site dan doorzoekt. Zie http://www.google.nl/cse/ Verder zitten er in veel worpress blogs ook zoek mogelijkheden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100