Hoe krijg ik dat geslecteerde vak weg om mijn plaatje in photoshop? (zie foto)

Hoe krijg ik dat geslecteerde vak weg om mijn plaatje in photoshop? Ik wil dus alleen het plaatje geselecteerd en niet het vak er omheen. (zie foto)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk geeft het kar de grote van je afbeelding weer. Als je die wilt verkleinen kun je op het vierkantje met een gestreept lijntje links in de taakbalk klikken en een kleiner gebied selecteren. dan dit deel kopiëren (controle - c) en vervolgens het geselecteerde deel plakken als een nieuwe afbeelding. Deze afbeelding kun je opslaan onder een andere naam.

Dat vak hoort bij de afbeelding en geeft aan hoe groot de afbeelding is. Het is niet het kader zelf en je ziet niets als je de afbeelding afdrukt. Mocht dat wel zo zijn, dan is er IN die afbeelding nog een kaderrand. Die kan je weghalen door de croppen.

Even aannemende dat het vlak om het plaatje wit is (en niet reeds transparant): selecteer met het toverstokje het witte gedeelte, druk op delete om het eruit te knippen, en herhaal indien het wit niet helemaal doorliep (dwz als het gedeelte links/onder los staat van het wit rond het "hoofd").

Ga via het menu naar Image->Crop

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100