Alle google analytics experts verzamelen! Ik heb jullie hulp nodig...

Alle google analytics experts verzamelen! Ik heb jullie hulp nodig...

Ik heb onlangs op m'n werk een nieuwe website gelanceerd. Deze website was ter vervanging van de oude site die op zich redelijk scoorde qua bezoekers, maar qua lay out en content niet meer up to date was. Mijn probleem in een notendop: de statistieken zijn totaal van slag!

1. Het aantal 'direct verkeer' is plotseling 3x hoger dan afgelopen jaren. En het aantal via zoekmachines 3x lager (het totaal blijft dus ongeveer gelijk, maar de verkeersbronnen kloppen niet)

2. In de statistieken van de cost per click resultaten komt ook wat vreemds naar voren: er worden 80 clicks gedaan maar slechts 8 bezoeken komen hieruit voort. Dit begrijp ik ook niet.

Wie heeft tips of kan me uitleggen waardoor de statistieken zo van slag zijn? Hoop echt dat jullie met me willen meedenken, want het is nogal frustrerend: zoveel moeite voor een nieuwe website en dan komt dit gedoe er nog achteraan...

Bedankt alvast!

Weet jij het antwoord?

/2500

Hey Charlie, wat vervelend inderdaad dat je op die manier niet echt loon krijgt voor je harde werken. Waar het misschien aan ligt is dat er een fout is komen te zitten in code van de website, 'achter de schermen' zeg maar. Waarschijnlijk is dit er bij de ontwikkeling van de website in geslopen. Als dit het niet is of niet terug te vinden is dan zou ik keer contact opnemen met Google. Zij weten vast wel raad! Heel veel succes ermee!

Ik denk dat je je vraag het best aan Google Analytics zelf kan stellen. Zij zullen je vast proberen te helpen. Ik heb zelf ook Google Analytics gebruikt, maar zag hierin ook inconsistente statistieken die ik niet met elkaar kon rijmen. Of beter gezegd, die overduidelijk fout waren. Wellicht is het handig op zoek te gaan naar een alternatief.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100