Wat wordt bedoeld met de broncode van een website?

Die schijnt nodig te zijn voor het plaatsen van een gastenboek of iets dergelijks, zoals een reactieformulier, op een internetsite...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In Firefox, ga naar Beeld -> Paginabron. Dan zie je de broncode van de pagina, zoals die op de webserver staat. In die code moet je aanpassingen doen om je gastenboek te plaatsen.

De broncode is de onderliggende taal waar de pc mee werkt

Broncode (html bestanden) is de programmeertaal waarmee een web bladzijde is geschreven en waar de webbrowser de vertaalslag maakt om een leesbaar plaatje op je monitor te laten zien. Er bestaan verschillende versies, welke onderlinge verschillen hebben, waardoor de weergave in b.v. windows Explorer en firefox afwijkingen vertonen.

Soms bedoelen mensen met broncode eigenlijk alle bestanden van de website. Dit kan bijvoorbeeld zowel de HTML-code, de CSS-code en de Javascript code zijn... maar sommige websites gebruiken ook een scripting taal zoals PHP-, .Net (ASP / Visual Basic), Perl / cgi, etc. Het grappige is namelijk dat HTML / CSS en Javascript heel lastig te verbergen is en dus kan bijna iedereen DEZE broncode gewoon opvragen. Dit geldt niet voor scripts die binnen een website gebruikt worden. Zonder de broncode van PHP / .NET etc. kun je de website dus niet zelf aanpassen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100