Welk gratis (nog op te zetten) forum/forumprovider biedt grote opslagruimte voor dingen als foto's en video's?

dus niet dingen als hyves of dropbox, maar een (liefst gratis, maar evt ook betaald) forum wat ik zelf kan opzetten.

Mijn groepje forumliefhebbers zoekt een plek waar we foto's en video's zonder problemen direct kunnen uploaden vanuit onze eigen pc.

Iemand ideeen?

Toegevoegd na 40 minuten:
naast het uploaden van die foto's en video's naar het FORUM, moet het wel echt ook een FORUM zijn, en geen hyves, google of skydrive... sorry.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alle. Het hangt er alleen vanaf voor welke je kiest, en welke modules je in laat stellen. phpBB3 heeft veel mogelijkheden (en daar draaien de meeste gratis fora onder) maar niet elke versie biedt standaard dezelfde mogelijkheden. Een hele prettige vind ik zelf actieforum.com , want dat is gratis , heeft veel mogelijkheden om de boel aan je eigen wensen aan te passen EN bevat al standaard een galery voor foto's. Wil je ook video's en met name youtube-filmpjes kunnen tonen, dan is het wel handig als je een hel klein beetje het een en ander van forumsoftware / php afweet, want daar moet je in de regel nog wel de nodige kunstgrepen voor verrichten. phpBB en IBPro zijn goed te doen, VBulletin vraagt wat meer basiskennis en eigen werk, en er zijn nog tientallen andere soorten waar ik nauwelijks tot geen ervaring mee heb. Zelf heb ik (nouja, ik niet alleen natuurlijk) een forum onder een eigen domein met betaalde software (ibPro) waarin ik dat allemaal netjes voor elkaar heb, maar dat heeft wel de nodige uurtjes zweten gekost natuurlijk. Maar een forum met alle foto's in ongeveer even grote kadertjes, een gallery, (je kunt dus op het forum foto's uploaden en in albums bewaren en voorzien van commentaar), het tonen van Youtube-filmpjes en de mogelijkheid PDF en andere bestanden te uploaden, werkt inderdaad wel erg prettig. Op veel fora mag je al blij zijn als je met veel kunst- en vliegwerk een foto kunt dieplinken.

Niet direct een forum, maar Skydrive biedt 25Gb gratis en voor niets.

Bronnen:
http://www.microsoft.com/netherlands/windo...

Via Google apps Het grote voordeel is dat je mensen lid kunt maken van jouw apps account en daarmee hebben ze dan toegang tot alle programma's die jij activeert. Tot een groot aantal gebruiker is het gratis maar dan heb je wel hier en daar een beetje reclame, niet schokkend maar een beetje. Maak een Google apps account aan. Hierna kun je via één van de volgende programma's je foto's en video's delen. Google Documenten Documenten, spreadsheets, tekeningen en presentaties. Werk online zonder bijlagen. Google Discussiegroepen Door gebruikers gecreëerde groepen ten behoeve van verzendlijsten, het eenvoudig delen van content en doorzoekbare archieven. Google Sites Veilige webpagina's zonder code voor intranetsites en door teams beheerde sites. Toegevoegd na 2 minuten: Mocht je hulp nodig hebben dan ik je wel helpen met het opzetten.

Bronnen:
http://www.google.com/apps/intl/nl/busines...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100