Manupulicatie keuze internetconnectie.

Mijn laptop heeft twee internet verbindingen. Één voor het bedrijf, (toegang tot netwerkschijven, email e.d.). De eerste is erg sloom, maar nodig voor eerder genoemde zaken.
De andere (wifi) is snel, maar die heeft geen toegang tot netwerkschijven e.d.

Nu heb ik mij laten vertellen dat mijn browser de verbinding kiest met de beste verbinding. Niet hoe snel het internet is, maar hoe kwalitatief is de verbinding. En dan is de netwerkkabel altijd beter.
Hoe kan ik zorgen dat mijn browser toch kiest voor wifi en b.v. mijn outlook voor de netwerkkabel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik las net het onderstaande artikel over Windows 2000. Nu geef ik toe dat dat alweer 10 jaar geleden is. Daarom ben ik eens in mijn Windows 7 gaan kijken om te zien of ik iets soortgelijks kon vinden. Zo ben ik vanuit mijn Configuratiescherm (Control Panel) naar het "Network and Sharing Center" gegaan. Vervolgens klik ik op "Change adapter settings" aan de linkerkant. Dan zie ik een overzicht met alle netwerkverbindingen (zowel fysiek als virtueel). In het menu van dat venster staat ook een Advanced. Als ik dat menu uitklap dan staat onderaan een "Advanced settings..." Klik ik dat aan dan zie ik de volgorde van de netwerk-verbindingen en kan ik deze ook aanpassingen met een pijltje omhoog/omlaag. Ik heb overigens een Windows 7 in de Engelstalige versie, maar ik weet ook niet welke Windows-versie jij hebt. Mogelijk is het even zoeken naar hoe het in jouw Windows-versie heet, maar een dergelijk overzicht zal er ongetwijfeld in zitten als iets soortgelijks er in Windows 2000 ook al in zat. Om het je eenvoudiger te maken heb ik ditzelfde ook (in het Nederlands) opgezocht voor Windows XP en Windows Vista.

Bronnen:
http://support.microsoft.com/kb/894564/nl
http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows...
http://www.boyce.us/windows/tipcontent.asp?ID=497

Wil je absoluut met Wifi werken? Trek je netwerkkabel eruit. Wil je aboluut bedraad werken? Zet je wifi uit d.m.v. het knopje voorop je laptop (zie je gebruiksaanwijzing)

Je zult dan routes moeten instellen op je laptop. Standaard zal hij de netwerkkabel nemen, dus voor alle andere zou je dan een route via de wifi moeten opzetten. [omslachtig]. Of je draait het om en zet in de enhanced networkproperties de wifi als standaard en voor alle verbindingen met je bedrijf zet je een route op via de netwerkkabel. [minder omslachtig] De vraag is eigenlijk of je beide verbindingen tegelijk mag/kan gebruiken...(hangt van de bedrijfspolicy af).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100