Welke provider biedt kwalitatief goede VoIP naar Duitsland?

Ik telefoneer via VoIP. Vooral naar Nederland en Duitsland.

Ik zoek een (andere) VoIP-provider die wel een goede geluidskwaliteit levert voor bellen naar Duitsland vaste lijn. Kwaliteit is het belangrijkste, prijs is ook van belang maar minder urgent.

Wat is er nu aan de hand:

Binnen Nederland is de kwaliteit altijd uitstekend, of ik nu bel of gebeld word. Ook als ik vanuit Duitsland gebeld word, is de kwaliteit aan beide kanten goed. Maar bel ik naar Duitsland (vaste lijn), dan klaagt de andere kant over storingen op de lijn. Aan mijn kant is de kwaliteit goed.

Dit probleem treedt op bij meerdere nummers in verschillende steden.

De andere partij hoort mij in principe luid en duidelijk. Maar er zitten snelle tikken op de lijn. Meerdere tikken per seconde, soms regelmatig, soms onregelmatig. Soms bel ik en is alles in orde, soms is het meteen helemaal mis, soms begint het ratelen pas na tien minuten. De tikken/ratels zijn soms zo luid, dat mijn stem erdoor wordt overstemd.

Het maakt niet uit of mijn computer aan of uit staat.

Ik heb 4 Mb/s up, 1 Mb/s down via ADSL. Ik heb een DECT-telefoon op mijn ADSL-modem aangesloten. Modem en DECT-basisstation staan ruim een meter van elkaar af.

Ik weet hoe ik SIP-instellingen moet doen, dus een zoek-het-lekker-zelf-uit-provider is ook goed. Als de kwaliteit maar beter is dan nu.

Weet jij het antwoord?

/2500

Voipcheap gebruik ik zelf

welke provider heb je nu dan? ik hoor van veel gasten dat xs4all wel een goede voice over ip service heeft. ja had bij hun de mogelijkheid om de netlijn van kpn over te zetten in een voip nummer.(scheelde 5 euro in de maand).

Ik zag voipcheap al bij de antwoorden staan, maar zou voipbuster van hetzelfde (Duitse!) bedrijf gebruiken. Voor voipbuster zijn er kastjes in de handel waarmee je jouw normale vaste (draadloze) telefoon via USB op je computer aansluit. Met een extra stukje software kan je dan via je normale telefoon met een uitstekende kwaliteit naar alle vaste nummers in Duitsland (en nog veel meer landen) bellen. Dit is gratis, zolang je maar beltegoed hebt staan. Na 3 maanden is het niet meer gratis als je je beltegoed niet bijvult, maar betaal je 1 cent per minuut. Echt het proberen waard!

Bronnen:
Ervaring
http://www.voipbuster.com

Met een abonnement bij XS4all krijg je 2 voip-nummers, kun je er 1 aan je duitse contact geven. Anders kom je uit bij programmatuur als Skype, dat is gratis voor iedereen.

Probeer Solcon. Bevalt uitstekend. U kunt het ook een maand uitproberen.