kan internet net als digitenne draadloos, betaalbaal en snel zijn?

dus voor thuis internet (20 mb) een kastje als bij digitenne waar je thuis internet zonder de telefoonkabel of kabel ingang kan krijgen. als draadloos tv kijken en bellen goedkoop en goed kan moet dat toch ook voor snel internet kunnen. het is allemaal digitaal.

ik doel dus niet op het duurdere en langzamere mobiel internet voor de laptop met een usb modem.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Draadloos internet dat zo snel is als jij wilt (20 mb) is er m.i. niet, tenzij je draadloos gebruik maakt van iemands anders WIFI acces punt, maar dat zal je niet bedoelen. Nadeel van toegang via WIFI is dat het bereik erg kort is. Hierin zijn wel ontwikkelingen te verwachten met andere of verbeterde protocollen zoals WIMAX. Door het grote bereik (10 km) kunnen dan centraal toegangspunten worden opgezet om een dorp of wijk van draadloos internet te voorzien. Of dat dan ook supersnel is, vraag ik me af. Theoretisch haalt het 70 Mbit/s volgens wikipedia. Snel draadloos internet kan je ook krijgen via een tweeweg satelietverbinding. De kop van de ontvanger moet namelijk ook kunnen zenden. Via bijvoorbeeld BySky moet je denken aan 450 euro voor de schotel en installatiekosten. En daarna de abonnementskosten van 21 (2,4 G) tot 100 euro (12 GB) per maand, afhankelijk van je gebruik. De te halen snelheid is dan 3.6 Mbps (down) / 384 Kbps (up), dus nog niet zo heel hoog en kostbaar. Mobiel internet va een USB modem, is ondanks dat je dat niet bedoeld een stuk goedkoper en wordt wel steeds sneller. Voor 60 euro per maand via het executive pakket van bijvoorbeeld T-Mobile heb je Download: tot 7.2 Mbps, Upload: tot 2.0 Mbps. Nadeel is dat die snelheid nauwelijks gehaald wordt en je één laptop of PC per USB dongel/ abonnement kunt gebruiken. Voordeel is dat je in heel Nederland snel internet hebt. Vooralsnog is draadloos internet dus mogelijk en betaalbaar, maar minder snel en duurder dan vaste systemen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Mobiel_internet
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi
http://nl.wikipedia.org/wiki/WiMAX

Dit bestond ongeveer een jaar in Amsterdam. Helaas de enige aanbieder van Wimax moest stoppen omdat Defensie storingen ondervond. Voorlopig is het dus even wachten op nieuwe technologie. Toegevoegd na 59 seconden: Of wachten op lagere prijzen...

Bronnen:
http://www.aerea.nl/nl/nieuws/a/21/worldma...

Dit zou er wel komen in Nederland, met zelfs 40MB, Wimax heet dat, maar is door de overheid en andere telecommaatschapijen de nek omgedraaid omdat het zogenaamd zou storen. (lees: een veel te goed en goedkope concurentie!) Dus helaas deze maatschappy heeft zich na twee succesvolle proeven in Groningen en Amsterdam teruggetrokken uit Nederland.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100