Hoe zet ik Google Chrome uit voor het opstarten?

Bij mij start Google Chrome zonder dat ik het heb geopend altijd meteen op. Het vreet vreselijk veel energie van m'n processor. Die staat (met Chrome draaiend) altijd op 100%, tenzij ik het via taakbeheer stop. Ik kan dan alsnog Chrome gebruiken. (Zonder veel moeite van m'n processor) Maar het mooiste is als het nooit start natuurlijk. Hoe zet ik het uit? Ik heb het bij de Chrome instellingen al uitgezet (zonder effect) en natuurlijk al gekeken bij de Windows opstartapps maar daar staat hij niet tussen. Misschien nog een handig detail. Als je via taakbeheer kijkt heet het processorvretende proces Google Chrome, en wanneer ik Chrome opstart komt er dus een nieuw proces genaamd Google Chrome (10). (Dat cijfer verschilt per keer, ik meen dat het het aantal vensters is.) Hoewel ik momenteel maar 1 venster en tabblad open heb en toch geeft hij 10 aan.

Ik ben benieuwd of iemand hier een oplossing voor heeft.

Weet jij het antwoord?

/2500

Download Autoruns van Microsoft. https://docs.microsoft.com/nl-nl/sysinternals/downloads/autoruns Dat programma toont alle processen en programma's die opgestart worden, daar moet Chrome bij staan. Vink alle processen van Chrome dus af. Via Taakbeheer - Opstarten zie een paar programma’s die opgestart staan, maar daar staat Chrome wellicht niet bij. Een andere oplossing die ik vond: ga naar Instellingen-- Geavanceerde instellingen—Systeem. Vink de optie "achtergrondapps blijven uitvoeren wanneer Google Chrome is gesloten" af. Hier staan nog wat tips: https://appuals.com/how-to-stop-chrome-from-opening-on-startup-windows-10/ Wat ook zou kunnen helpen: verwijder Chrome met Revo Uninstaller en installeer Chrome opnieuw. https://www.revouninstaller.com/nl/revo-uninstaller-free-download/ Daarnaast kan scannen met Malwarebytes nooit kwaad: https://nl.malwarebytes.com/mwb-download/

Toegevoegd op 12 May 2022 11:07: tekst
Bronnen:
https://community.kieskeurig.nl/topic/1832...

Stap 1: Open de app Instellingen op Windows 10 (gebruik Windows + I-toetsen). Stap 2: Ga naar Apps > Opstartmenu. Stap 3: Zoek Google Chrome in de lijst en schakel de schakelaar uit.

Bronnen:
https://br.atsit.in/nl/?p=40531#:~:text=St...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100