hoe komt het dat ik wel in de hoogte ver van de modem kan zitten maar niet horizontaal?

Ik heb goed internet tot op de derde verdieping, met een modem die op de benedenverdieping staat. met mijn hoge plafonds is die afstand toch zeker 10 à 12 meter.
Maar ga ik in de tuin zitten, op 7 meter van de modem, dan heb ik niks van ontvangst. Terwijl die tuin uiteraard ook aan de benedenverdieping grenst. de modem staat in een voorplaats, het enige wat ertussen is is de badkamer. terwijl die slaapkamer, daar is de woonkamer op de 1ste verdieping tussen en een slaapkamer met badkamer en suite op de tweede en daarboven op de mezzanine van de tweede slaapkamer heb ik supergoede ontvangst, kan zelfs films kijken op youtube e.d.
heel jammer nu ik veel thuis werk, dat ik in de tuin geen ontvangst heb. Het zou leuk zijn ook daar te kunnen werken.
Maar hoe kan dat, dat die modem wel in de hoogte sterk genoeg is maar niet horizontaal?
er is niks in de muren verwerkt, dus ook geen draadrooster. gewoon een oud huis met zelfs nog een bad op pootjes . muren van baksteen, vloeren van hout ,maar op de benedenverdieping cementtegel op zand.

Toegevoegd op 22 mei 2020 22:01: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

De moderne badkamers moeten in de muren een geaard draadraam hebben onder het tegelwerk. Dit werkt voor de badkamer als een kooi van Faraday tegen elektrocutie en statische elektriciteit, maar tegelijkertijd is het een zware metaalbuffer voor ontvangst. Zo werkt in veel liften je gsm ook niet omdat de radiogolven er niet doorheen komen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100