Ik wil websites leren maken via wordpress en html en zo leren maar weet niet waar ik moet beginnen?

Ik wil een internet marketeer worden. Ik studeer al marketing & communicatie maar vind vooral internetmarketing heel interessant. Mijn probleem nu vooral is, is dat ik bijna geen ervaring met internetmarketing of websites maken heb. Ik ben gemotiveerd om hier veel tijd en moeite in te steken maar ik weet gewoon niet waar te beginnen. Hoe lijd ik mijzelf het snelst op hiervoor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De allerbeste 'Wordpress-site-maken-website' is de site die ik noem in de bron. Deze site bespreekt de installatie, het instellen van de layout en het installeren van de nodige beveiliging en andere leuke tools en widgets. Hier ga je zeker iets aan hebben! Succes! Toegevoegd na 5 minuten: de beste site: http://www.mijn-eigen-weblog.nl/ nog wat leuke sites die op het eerste oog een goeie uitleg geven: http://wpsitebouw.nl/ http://www.mijnhomepage.nl/weblog/wordpress-installeren.php http://www.jewebsitemaken.nl/wordpress.php http://www.wpsitemaken.nl/ en natuurlijk de bron voor de beste wordpress sites: http://wordpress.startpagina.nl/

Bronnen:
http://www.mijn-eigen-weblog.nl/

begin met deze site: http://htmlgoodies.com/ Verder kan je het beste gewoon een klein projectje nemen, en uitzoeken hoe dat moet, Vervolgens hierop doorbouwen (Dus eerst: Een pagina met hello world maken, en niet beginnen met een database gestuurde community site)

Als je websites wilt leren maken, kun je je het beste gewoon eerst de basis (html) eigen maken. Een zeer goede sit op dat gebied is de nederlandstalige Handleiding HTML. Als je liever uit een boek leert is de Basiscursus Html van Peter Kassenaar (in combinatie met zijn 'Html voor gevorderden) een goede keuze. Daarna kun je je gaan verdiepen in een servertaal, ASP.NET of PHP. Ook daar zijn prima handboeken over te vinden (ik werk zelf graag met Apress). Toegevoegd na 4 minuten: Ik gebruik zelf HTML-Kit om html pagina's in te maken. Geeft ook een preview van de pagina. Als je een pure tekstverwerker wilt, raad ik Notepad++ aan, die kan ook syntax highlighten (handig voor als je straks PHP gaat schrijven).

Bronnen:
http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken...
http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken...
http://www.handleidinghtml.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100