Wat doe ik fout als ik naar iets Google?

Als ik ergens een betekenis van wil weten, waarom het zo heet, kan ik dat nooit vinden op Google?

Weet jij het antwoord?

/2500

De betekenis van een woord is meestal eenvoudig te vinden op de website van een woordenboek zoals bijvoorbeeld de Van Dale: www.vandale.nl of op een website als www.encyclo.nl of www.woorden.org. Wil je per se Google gebruiken dan is het aan te raden tijdens je zoekactie op de website van Google bij het woord dat je zoekt ook het woord "betekenis" te vermelden. De kans is groot dat bij de zoekresultaten dan ook websites voorkomen als www.vandale.nl en www.encyclo.nl. Overigens kan je ook veel informatie vinden in een internetencyclopedie als http://nl.wikipedia.org

Als je iets niet kan viden op Google, dan is de kans groot dat je de verkeerde zoektermen gebruikt (of er bestaat geen site van). Als je wilt weten waarom iets een bepaalde naam heeft, dan kun je het beste zoeken naar iets als 'oorsprong (woord)'.

Zet het woord tussen aanhalingstekens en voeg etymologie (of oorsprong) toe. Toegevoegd na 1 minuut: Je kunt het woord ook hier opzoeken: http://gtb.inl.nl/ http://www.inl.nl/ http://www.etymologiebank.nl/

Als je naar de betekenis van een woord zoekt dan zit je met google niet aan het juiste adres, Google sorteert de resultaten van je zoekterm op relevantie, niet op inhoudelijke betekenis, daarvoor moet je bij zijn wat hierboven al gezegd wordt(etymologie)

Je moet er ‘definite’ voorzetten. Voorbeeld: je wil weten wat een wandcontactdoos is, typ dan het volgende in: definitie wandcontactdoos.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100