Kan ik oude zoekresultaten uit Google terugvinden?

Ik ben bezig met mijn scriptie en kwam op Google twee week geleden een handige website tegen. Vandaag probeerde ik met dezelfde zoekwoorden deze website weer te vinden, maar hij lijkt van Google verdwenen. Ik ben er inmiddels achter dat ik met Google Cache vorige versies van websites kan bekijken, maar ik ben de naam van de betreffende website vergeten. Is het dus mogelijk om een soort Google Cache voor zoekresultaten van Google zelf te gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat is niet mogelijk. Maar weet je zeker dat het resultaat niet een lagere ranking heeft gekregen? Soms moet je een paar pagina's verder zijn om een resultaat terug te vinden. Normaal gesproken kun je in de cache van je browser ("geschiedenis") het resultaat terugvinden. Als je wel de url van een website kent is overigens de Wayback Machine van het Internet Archive ook een goede optie om oude websites te bekijken.

probeer deze eens Search for words in title ( find pages with the search query mentioned in the URL ) tik in allinurl:

Bronnen:
http://www.coolinfographics.com/blog/2014/...

Je kunt je zoekresultaten hopelijk zo terugvinden. Installeer eerst de volgende extensie. Voor Firefox: Norwell History Tools https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/norwell/ Voor Chrome: Better History https://chrome.google.com/webstore/detail/better-history/obciceimmggglbmelaidpjlmodcebijb Met deze extensies kun je in je browsegeschiedenis zoeken. Start de extensie en voer de gebruikte zoekwoorden in. Dan krijg je een overzicht van de bezochte sites te zien. Klik op de website die verdwenen leek. Mocht je een foutmelding krijgen, zet dan cache: voor de url. Dus http://www........ wordt cache:http://www........ Of zoek met Wayback oude pagina's van deze website op. http://archive.org/web/web.php

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100