Hoeveel internet adressen zullen er bestaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De vraag is of je het over internet adressen in de zin van IP adressen hebt, dat zijn nummerieke waarden en daarmee (zelfs in ipv6) eindig. Ieder blok in het ip adres mag lopen van 1 tot 255 en daarmee dus 255x255x255x255 adressen, bij ipv4. Als je het over adressen in dezin van namen (domeinnamen) hebt, is dit zoals je wel zult snappen redelijk oneindig. Immers: Nike, Nyke, Nieke, Nikee, Justdoit, .com, .org, .tv, .eu, .cn etc. Hierin is een theoretische lengte van 32 tekens voor een domeinnaam ingesteld, echter kan dit veel langer zijn. Daarnaast kan een adres bestaan uit delen: TLD deel: com, nl, .co.uk, etc Domeinnaam: microsoft, sidn, goeievraag, gmail etc. Subdomein: ns1.microsoft.com, ns1.microsoft.nl, ns2.microsoft.com, etc. Er zullen dus altijd nieuwe adressen bij komen, zolang iemand nog een creatieve ingeving heeft voor een naam enzovoort. TLD: Top Level Domain

meer dan jij er in een jaar kunt bezoeken! Zie pdf'je in onderstaande link voor een hoop technische informatie.

Bronnen:
http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction...

Las laats een nieuws bericht dat het 5 miljardste adress geopend was. Een paar dagen geleden.

Bedoel u misschien het aantal sites in de Wereld? Daar kunnen ze alleen een schatting van maken, iets van 25 miljard. (bron toegevoegd)

Bronnen:
http://eendoodleuk.web-log.nl/eendoodleuk/...

Helaas kan ik niet in de toekomst kijken ;) Maar het is onmogelijk om dat te tellen, iedere minuut worden er weer een paar honderd aangemaakt.

oneindig veel. maar die kan je nooit allemaal bekijken!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100