Hoe kan ik voorkomen dat ik een mail verstuur naar een specifiek emailadres?

Als in het veld Ontvanger een bepaald e-mailadres staat, dan wil ik dat die mail niet verstuurd wordt. Is zo'n regel in Gmail of een ander programma in te stellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vermoedelijk bedoel je bij een nieuw te schrijven e-mail dat je eerst gevraagd wordt wie de geadresseerde is? Ook als ik een 'reply' e-mail wil schrijven, maar niet het risico wil lopen te vroeg te versturen, kan dit gebeuren. Mijn oplossing is je eigen e-mail adres in te voeren als geadresseerde , zodat je niet iets verkeerd verstuurd. Het heeft me al een paar keer behoedt voor verkeerd verzenden. Toegevoegd na 1 minuut: Dus het specifieke e-mailadres uit de balk verwijderen en vervangen door je eigen e-mail adres.

Als je Google Apps For Business gebruikt kun je de add-on Postini installeren waarmee je uitgaande mails kunt blacklisten of whitelisten. Staat het gewenste emailadres op de blacklist dan wordt deze niet verstuurd, ook niet als bulk in de CC of BCC met andere recipients....

Bronnen:
https://gsuite.google.com/

ik los dat eenvoudig op door één voor één de mailadressen aan te vinken. ge moet dan wel voorzichtig zijn dat je dat adres dat je niet wil gebruiken OOK niet aanvinkt. natuurlijk als je naar tientallen mailadressen moet versturen een hachelijke onderneming!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100