Waarom krijg je een hele vreemde suggestie bij Google wanneer je begint met een zoekopdracht?

Als je begint met "why is" krijg je als eerste suggestie "why is there a dead pakistani on my couch", als tweede suggestie krijg je "why is there a drunk chinese man doing push ups on my front lawn".

Hoe is Google in hemelsnaam bij deze suggesties gekomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een quote uit de serie Lost. En waarom Google dit aanvult: dat kan te maken hebben met de 354.000 resultaten voor "why is there a dead pakistani on my couch". Dat er een zekere hype lijkt te zijn over deze zoeksuggestie van google (wat het aantal resultaten én het aantal zoekopdrachten hiernaar vergroot) zal zeker ook meehelpen. Toegevoegd na 2 minuten: Dit stukje ging trouwens over de dead pakistani, maar ik zie dat er over de drunk chinese man ook een zichzelf versterkende hype aan de gang is. Toegevoegd na 18 minuten: De dronken Chinees: i don't understand can somebody tell me whats going on why is there a drunk Chinese man doing push ups in my front lawn and why's he wearing lipstick? - John Lajoie, I Don't Understand. Weer een mysterie opgelost, het is een songtekst!

Ik dacht dat het de populaire zoekopdrachten waren van andere gebruikers, maar het zijn volgens Google zoekresultaten. De zoekopdrachtsuggesties op Google.nl worden geleverd door de service Google Suggest. Google Suggest communiceert met Google terwijl u typt om u suggesties te kunnen aanbieden. Alle informatie die u naar Google verzendt (zoals de zoekopdracht die u typt of selecteert in Google Suggest) wordt beschermd via het privacybeleid van Google. Google Suggest gebruikt geen persoonlijke zoekopdrachten van individuele gebruikers om suggesties te leveren. Het programma gebruikt informatie over de relatieve populariteit van veelgebruikte zoekopdrachten om de suggesties te rangschikken. We proberen geen zoekopdrachten voor te stellen die aanstootgevend zouden kunnen zijn voor veel gebruikers. Hieronder vallen pornografische termen, obscene woorden en haatdragende en gewelddadige termen. Als u zoekopdrachten tegenkomt die niet voorgesteld hadden moeten worden, kunt u ons dit laten weten via het Helpforum van Google Zoeken. Google Suggest wordt momenteel ook gebruikt in andere internet- en browsertoepassingen, zoals Google Chrome, Google Toolbar, het zoekvak van Firefox, Google Maps, YouTube en de iPhone. Toegevoegd na 1 minuut: Je kunt dit als volgt uitschakelen: - Ga naar de pagina 'Voorkeuren' van Google. http://www.google.nl/preferences - Ga naar het gedeelte 'Zoekopdrachtsuggestie' - Selecteer 'Geen suggesties in het zoekvak weergeven'. - Klik op 'Voorkeuren opslaan'.

De zoeksuggesties van Google zijn gebaseerd op diverse factoren, waaronder (onder meer) je eerdere surfgedrag en zoekopdrachten van mensen die soortgelijk online gedrag vertonen, en www-wijde trends. Dus als jij een woord typt, gaat het Google algoritme "nadenken" over de vraag: "Wetende wat ik weet over zoekopdrachten van anderen, wat zou deze zoeker bedoelen?" En dat is dan de enorm versimpelde uitleg.

Eigenlijk hoef je niet eens why in te vullen maar gewoon de trefwoorden en je zal zoiets niet meer tegenkomen want als je een volledige vraag in typt dan kan je de gekste dingen tegenkomen ,dus voortaan is het genoeg om gewoon de belangrijkste woorden in te typen en niet een ganse vraag ..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100