Hoe verhelp ik mijn onregelmatige downloadsnelheid?

Mijn downloadsnelheid ligt vaak rond de 330kB/s , maar als ik hem via www.speedtest.net op een andere server test geeft hij aaan dat hij rond de 2 mB/s zit.
Dit gebeurt ook wel eens tijdens het downloaden van een bestand dat hij van 300kb/s naar 2 mB/s springt.
Hoe kan dit? en kan ik er voor zorgen dat hij altijd 2 MB/s is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien omdat die andere server via een kabel is verbonden met je router en de eerstgenoemde computer middels (een mindere) WiFi verbinding. Bij WiFi ben je beperkt tot 100 Mb bij een hele zuivere verbinding, bij koper ligt het maximum op 1Gb. Toegevoegd na 3 minuten: Maar bij een slechte WiFi verbinding kan de performance tot dramatisch lage snelheden zakken.

Je kunt niet sustained 2Mbit halen als download snelheid als de andere kant het niet kan aanbieden... speedtest geeft een vertekend beeld want die servers staan op de AMS-IX direct aan de backbone gekoppeld, ja logisch dat je dan je max snelheid haalt.... Er zijn nogal wat variabelen die hieraan ten grondslag liggen, heb je bijvoorbeeld een gecombineerd abonnement met TV & Telefonie waardoor QoS aanstaat op je router? Staan de servers waar jij je content vandaan haalt hier dichtbij? Over hoeveel hops gaat je verbinding als je naar die server verbindt? (pathping in cmd) Dat zijn wat van die dingetjes...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100