Hoe verbeter ik mijn internet?

Ik heb glasvezel en gebruik zo'n wifi extender. maar mijn laptop zegt de hele tijd dat het apparaat of de bron (DNS server) niet reageert. verder gebruik ik KPN. heeft iemand tips behalve mijn computer verplaatsen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De meningen verschillen nog wel eens over extenders/versterkers, kijk anders eens bij Engenius http://www.engenius-europe.com/index.php/product-zoo/business-class-outdoor/category/professional-series ik heb zelf al enkele jaren zo'n ding hangen, werkt perfect met hoge zendcapaciteit, kan nu ook in de tuin met volle ontvangst internetten.

Gooi die extender eruit tenzij je niet anders kan, het is een hopeloos slechte techniek om je wifi wolk te vergroten/versterken, immers gaat het verkeer twee keer door de lucht (van router -> extender -> client -> extender -> router) en kan slechts één apparaat tegelijk ontvangen/versturen dus je bandbreedte in het wifi verkeer wordt in één keer gehalveerd, terwijl de interferentie met andere kanalen verdubbelt! Met alle bijkomende narigheid zoals jij nu beschrijft. Beter is om een setje powerline adapters aan te schaffen waarvan ééntje ook een accespoint is, en plaats je één PLA bij de router, en de ander in de ruimte waar wifi niet dekkend is. Echter het beste is een rechtstreekse kabel te trekken naar de ruimte waar je wifi niet dekt en daar dan een accespoint plaatst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100