Wat is de snelheid van mijn wifi?

Stel: mijn provider geeft mij 160mbts download aan internet. Is dat dan ook de werkelijke snelheid van mijn wifi als ik een router heb die 1300mbts aan kan? (In theorie)

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat zal nooit de werkelijke snelheid zijn. De snelheid van een draadloze verbinding is van ontzettend veel factoren afhankelijk. Louter het feit dat het signaal zich door de lucht verspreidt levert al signaalverlies op. Daarnaast zijn voornamelijk de volgende zaken van invloed op de kwaliteit van het signaal: - Metalen ondervloeren bij laminaat - Staal in muren/vloeren - Magnetrons - Afstand tot de router - Stand van de router - Hoeveelheid verkeer op het draadloze kanaal waar jij op zit - Instellingen van de router (zoals QoS)

Bronnen:
http://internetsnelheid-testen.nl/internet...
https://www.windows-helpdesk.nl/wifi-ontva...

Als alles goed is dan de laagste snelheid geldend. 160 mb/s over een 1300 mb/s router zal maximaal 160mb/s internetsnelheid geven. Let wel op dat ook je wifi-adapter in je laptop ook minimaal 160 mb/s aan kan. Je netwerksnelheid zal ook daarvan af hangen (dus van de ontvangende apparaten). Uiteindelijk is elk apparaat en elke verbinding een schakel. De zwakste schakel bepaalt de uiteindelijke snelheid. Toegevoegd na 7 minuten: http://tweakers.net/productreview/66279/asus-rt-ac66u.html Deze reviewer haalt 20-25Mb/s 160-200Mbit/s dus het antwoord kan zeker ja zijn.

Het antwoord is Nee. De snelheid van je internet heeft meerdere factoren. Jij geeft aan dat het 160mbts is en je router 1300mbits aan kan (in theorie). Dan zit je nog met de volgende punten: - Op welke frequentie wordt je wifi uitgezonden - op welk kanaal (zitten er veel mensen in de buurt op hetzelfde kanaal te storen/zenden) - hoe ver zit je van je router af - hoe goed komt het signaal bij je terecht (moet het niet eerst door 10 muren met gewapend beton) maar ook heel belangrijk: hoeveel mbits kan mijn wifi-kaart in de computer/laptop/tablet aan. Kan die maar maximaal 54mbts ontvangen, dan zul je hier dus nooit boven gaan zitten ondanks dat je router wel 1300 kan zenden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100