Hoe verander ik het IP adres van mijn Router?

Vanuit onze woningbouwvereniging moest ik toen ik een kamer ging huren het IP adres doorgeven van de computer waarmee ik het internet zou gaan gebruiken. Als ik nu de internetkabel gebruik kan ik in principe alleen via die pc internetten. Nu is dat te omzeilen door de Router hetzelfde IP adres te geven als ik heb door moeten geven aan de woningbouwvereniging.

Nu is mijn router helaas per ongeluk gereset en ik weet niet meer welk IP adres ik heb doorgegeven, en hoe en waar ik in mijn Sitecom 150N router ik het IP adres moet veranderen zodat ik gewoon weer WIFI heb. Heeft hier iemand verstand van die me hierbij kan helpen? Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De kortste klap is gewoon je woningbouw bellen en vragen om het ip adres en vergeet niet de andere gegevens naamserver ed in te vullen want er zijn verschilende methode waarbij je niet alleen de ip adres maar ook de andere gegevens als standard gateway ed moet invullen maar probeer dit eens sluit je pc rechtstreeks aan en als je dan wel op het internet kan komen ga dan naar www.whatismyip.com voor het externe ip adres en kijk ook even naar de andere instellingen domain naam etc onder de apparatenbeheer netwerkkaart instellingen dat is vast het ip adres dat je moet gebruiken let ook even op dns en standaard gateway eventueel ook andere gegevens sluit je router weer aan in je router menu moet je dan de dhcp uitzetten en het gevonden ip adres invullen en de andere gegevens het is een goeie leiddraad voor het uitzoeken welke gegevens je nodig hebt hopelijk werkt dat want je woningbouw bedrijf kan daar natuurlijk eigen gegevens gebruiken als ze het helemaal hebben dichtgespijkerd maar hopelijk laten ze het grotendeels op automatisch staan en vindt de router vanzelf die andere gegevens Een andere methode die ook wel eens werkt is de router in switch zetten dus steek de kabel niet in de eerste poort (de IO poort ) maar verschuif alle kabels 1 plekje Reboot de router en eventueel pc en kijk of je dan internet hebt ? in principe als dit werkt dan hoef je verder niets te doen behalve misschien je wireless verbinding weer instellen met een wachtwoord e.d succes

Voor je woningbouwvereniging moest je waarschijnlijk je externe IP-adres geven. Dat is meestal dynamisch en kan met bijvoorbeeld het opnieuw opstarten van de router opeens veranderen. Dat hoort zo, de woningbouwvereniging houdt daar ook wel rekening mee (hoop ik). Het probleem komt waarschijnlijk doordat je router een statisch IP-adres heeft op je modem. Of het is je externe IP-adres die niet dynamisch (dus statisch) is, dan moet je dus je externe IP-adres invoeren die je dus ook aan je woningbouwvereniging hebt doorgegeven bij de WAN-instellingen van je router. Succes!

IP adressen veranderen kan niet, want je staat ook ingeschreven bij je provider met dat IP adres en bij politie en alles.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100