kan ik gewoon bij inkomende modem in huis meerdere computers aansluiten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

vaak is je modem ook meteen een router als er op de het modem 5 poortjes zitten is het al een router anders zul je en losse router moeten kopen tip: koop meteen een voor draadloos geschikte ook al ga je het niet gebruiken hoef je later niet nog eens als een vriend/kennis een laptop meeneemt o.i.d

dat ligt aan het type modem, als er een router bij ingebouwd is kan dit. Dit zie aan de achterkant er zitten dan UTP aansluitingspunten (normaal 4), Anders moet je er een router tussen zetten, deze kosten een paar tientjes en dan kun je er meerdere computers op aansluiten. daarnaast kun je ook een WIFI modem hebben dan kun je meerdere pc of laptops draadloos aansluiten. Moet je een router aanschaffen kies er dan een die ook wifi heeft. Linksys heeft uitstekende modems, dus daar zou ik voor gaan.

Dat kan wel, maar niet zonder een router aan te sluiten. Een router zorgt ervoor dat het signaal vanuit je modem wordt verdeeld naar de diverse computers.

Bij asdl kun je volstaan met een splitter

Als er meerdere computers aan elkaar gekoppeld worden onstaat er een netwerk. Dit kan op verschillende manieren gebeuren (sternetwerk, maasvormignetwerk, tokenring etc.) Elk met zijn voor en nadelen t.o.v. snelheid betrouwbaarheid enz. Maar bij de meeste modems vind je 4 x RJ45 en kun je op elke poort een computer (gekabeld) aansluiten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100