Op welke manieren kan ik wifi aanleggen?

In dit geval een studentenhuis waarin er vanaf de aansluiting van de telefoon een DSL-splitter, copperjet modem/router (een oude hergebruikte van tele2 -.-) en vervolgens een hub waarvan er naar elke kamer een utp5 kabel gaat. Hoe krijg ik zo goed en goedkoop mogelijk een goed wifi netwerk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou op een centrale kamer een wifi access point ophangen of een router met wifi (en die dan doorlussen naar de modem/router. Eigenlijk zou ik die hub vervangen door de router met wifi (zijn altijd switches, als je echt een hub hebt, is een switch aanzienlijk sneller). Vervolgens kan je op een tweede centrale plek een repeater hangen (deze heb je voor een paar tientjes). Als je de plekken goed kiest kan je over het algemeen met 2 a 3 apparaten (dus met 1 a 2 repeaters) je hele huis goed coveren met een wifi signaal. Met een beetje geluk, in het geval van veel houtbouw, heb je geen repeaters nodig. Het voordeel van een repeater is dat je geen tweede wifi netwerk hoeft aan te leggen, maar dat je netwerk altijd bereikbaar is, ook als je van de hoofd aansluiting naar het gebied van de repeater gaat.

Het ligt natuurlijk aan je budget. Voor €100,- heb je een Apple Airport Express, een handig klein wifi stationnetje. Plug je cat5 kabel in de WAN-poort, geef een naam en wachtwoord op en klaar! Kijk anders eens in de bron..

Bronnen:
http://www.routercenter.nl/category/111443...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100