Kan je zomaar geld vragen voor een logo op website?

ik heb een website maar kan ik daar zomaar een ruimte voorzien waarin mensen/bedrijven hun logo kunnen zetten tegen een bepaalde prijs? Of moet dat via een speciaal programma?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beide opties zijn mogelijk. Een reklamebanner is technisch gesproken niet meer dan een plaatje. Op jouw website bepaal jij welke plaatjes daar te zien zijn. Wanneer jij met een bedrijf afspreekt dat zij je een bepaald bedrag geven om daar dat plaatje te tonen, dan kan dat. Maar dat betekend dat jij dus zelf die bedrijven moet zoeken en met hen onderhandelen over de prijs en de grootte en plaats van hun logo. Dat werk kun je ook aan anderen overlaten. Via een stukje HTML-code geef je dan een extern bedrijf toegang tot een stukje van jouw site. In dat stukje kunnen zij dan reclame tonen. Bedrijven kunnen bij dat externe bedrijf een campagne kopen. Dat externe bedrijf zal dan op jouw pagina en ook op die van anderen de reclame tonen en daar geld voor krijgen. Een deel daarvan gaat naar jou toe. Dat kan zijn voor elke keer dat het plaatje getoond wordt en/of voor elke keer dat er op geklikt wordt. Een heel bekend bedrijf dat dat op die manier doet is Google via hun adSense-programma. Mocht je daar aan deel willen nemen, dan vindt je hier de nodige informatie: http://www.mijn-eigen-website.nl/google-adsense.html Een ander is b.v.: http://www.advertise.com/

Dat is meestal wel mogelijk, maar het hangt wel af waar je een weblog hebt. Als je HTML code kunt of mag plaatsen via de dienst, dan is het mogelijk om zelf banners te plaatsen en er geld voor te vragen. Je hebt dan wel enige kennis van HTML nodig, om de zgn. broncode te bewerken. Soms is het mogelijk om via het invoerprogramma van het weblog de HTML broncode te bekijken en aan te passen, maar niet iedere software of blogdienst heeft die functie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100