Mijn 8 jaar oude pc wordt steeds trager wie weet versnellingssoftware?

Ik gebruik firefox
heb 8 jaar oude pc
ik defragmenteer, ik doe schijfopruiming
heb goede anti-virus en mailware bescherming
heb het opstarten bekort
is er een superslim progamma dat mijn pc kan versnellen

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik werk al lange tijd met CCleaner en ben er erg tevreden over.

Windows er af, Ubuntu of Xubuntu Linux er op. Kost niks en je hebt weer een supersnelle en stabiele PC.

Software wordt nou eenmaal steeds zwaarder, steeds meer versnellingssoftware en of opruimingssoftware op de achtergrond draaien wordt het ook niet beter van. Ik denk, na 8 jaar, dat het wel eens tijd is voor een nieuwe pc. En anders zou je eens kunnen formatteren zodat je weer een lekker verse Windows hebt en alles weer optimaal werkt. Succes.

Nee Pete, ik denk echt dat jouw PC aan 'n welverdiend pensioen toe is.....

Superslim programma of een idee is gewoon een nieuwe kopen. ! Die ken je niet versnellen.

Denk eerder dat je aan nieuwe hardware moet denken dan aan nieuwe versnellingssoftware. Een pc van 8 jaar is tegenwoordig al heel wat. Software zal hier weinig verandering in brengen.

Ik sluit me aan bij Ccleaner, gratis tool, werkt perfect. Alhoewel na 8 jaar de PC ook wel op kan zijn.....

Er is nog andere software (freeware) die heel erg goed is: Advanced System Care Toegevoegd na 3 minuten: Nog iets wat je kan proberen: Ga naar explorer (niet internet explorer). Ga naar de C-drive en druk op rechtermuisknop. Ga naar properties en daar zie je disk cleanup. Maak je niet ongerust deze disk cleanup gaat overbodige bestanden wegdoen of comprimeren.

Bronnen:
http://www.iobit.com/advancedwindowscareper.html

kijk eens op www.schoonepc.nl daar staan een tal van tips om je computer een flink onderhanden te nemen waardoor hij sneller gaat werken

Bronnen:
www.schoonepc.nl

Allemaal mooie adviezen hier hoor, maar 8 acht jaar voor een computer is echt antiek. Met de huidige software en Internet snelheid e.d. is een computer gemiddeld na 3 jaar aan vervanging toe. Als het allemaal niet zo nieuw en snel hoeft kan je er wel 4 of 5 jaar mee doen, maar dan wordt het wel tijd voor een nieuwe. Dus mijn advies, geen moeite meer steken in die oude computer maar gaan kijken naar een mooie aanbieding voor een nieuwe, dan gaat er ook echt weer een nieuwe snelle wereld voor je open!

Bronnen:
http://www.kieskeurig.nl/pc

Als je door scrolt in dit item,kom je bij gerelateerde onderwerpen. En laat het eerste de beste onderwerp nu zijn: 180 miljoen jaar oude fossiel gevonden! Zo oud is jouw beestje nog wel niet,maar ikheb het idee,dat het computermuseum er blij mee zal zijn. Kunstgrepen helpen niet meer,plunder je spaarrekening en schaf een nieuwe aan!

Versnellingssoftware: gravitatieversnelling ! oftewel uit raam gooien

Het is pas superslim om alle nieuwe software die je er de laatste jaren opgezet hebt, weer te vervangen door oudere versies van die software. Dan wordt je pc ineens weer supersnel. Een pc van 8 jaar oud, kun je indien nooit voorzien van nieuwere hardware, denkelijk vergelijken met een auto van 24 jaar oud. Als je niet veel eisen hebt, kun je er mogelijk nog vele jaren plezier van hebben. Zorg wel voor een backup. Als je harddisk een keer de geest geeft, is het echt niet fijn als je al je bestanden ineens kwijt bent! Een harddisk heeft nu eenmaal niet het eeuwige leven...

De programma's van tegenwoordig zijn allemaal zwaarder voor het systeem. Dit komt door meerdere functionaliteiten. Als je op een 8 jaar oud systeem een recente virusscanner hebt staan. Ga je hier veel last van ondervinden. De meeste courante virusscanners zij heel zwaar voor het systeem. Een extra 'versnellingssoftware' installeren daar geloof ik niet in. Dit is enkel een software bij die je systeem load enkel gaat verhogen. Van versnellen is geen sprake. Ten slotte kan zo'n software ook niet veel bijdragen. Ik weet de specs van je computer niet maar kan wel zeggen dat een extra latje ram geheugen wonderen kan doen. Echter als de processor echt verouderd is, is een nieuw moederbord en processor ook aan te raden. Voor al deze aanpassing kan je met 300 euro goed gesteld zijn. Misschien toch het overwegen waard?

Na acht jaar is een PC wel aan het eind van zijn latijn. Maar een leukge PC heb je al voor gemiddeld € 400,= of wel als je weer zo lang met een PC doet € 0,14 per dag, dus dat kan je de kop niet kosten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100