Waarom gaat mijn internet data zo snel op van mijn Smartphone?

Omdat mijn modem stuk is en ik dus eventjes moet wachten heb ik tijdelijk geen Wifi. Ik heb bij mijn abonnement 2Gb internet data, deze pas verhoogd naar 3Gb voor de zekerheid. Dit is best veel! Het valt me op dat me telefoon die Mb's gewoon opvreet. Al mijn apps schakel ik uit tijdens geen gebruik, o.a. dus ook Facebook en spelletjes etc. Internet laat ik wel aanstaan voor inkomende Whatsapp berichten. Hoe kan het dan dat die toch zoveel gebruikt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt een Android-telefoon. Ga naar instellingen en dan Data-verbruik. Je ziet dan welke applicaties het meeste verbruiken. Met een app als Onavo kun je wat meer zien en instellen.

Je kan (vaak, niet altijd) bij je instellingen je netwerk gebruik zien, daar kan je zien hoeveel mb je per app hebt verbruikt. Dus aan de hand daarvan kan je zien waar het probleem vandaag komt!

Apps gebruiken data in de achtergrond. Sluit de apps volledig af. Door alleen op de thuisknop te drukken kan het zijn dat de app in de achtergrond draait en dus stroom gebruikt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100