Waarom staat er soms www2 of www3 voor een website in plaats van www?

Het gaat vaak om sites die media bevatten of extra beveiligd zijn maar ik vind het toch vreemd...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wel de www2 of www3 ofzelfs www1 is een exacte kopie van de eigenlijke website. De reden dat men deze gebruikt is voor 'load-balancing' Dit wil zeggen wanneer een site zeer veel bezocht word de server misschien overbelast kan geraken. Wat doen ze: ze zetten de site over 2 servers zodat de load ook kan verdeeld worden over deze servers. tevens word deze techniek ook gebruikt mocht de originele server aan een upgrade toe zijn. Dan laten ze een 'mirror-server' draaien met de website. (die dan begint met www2 of iets gelijkaardig) Zodat de andere server down kan om een upgrade uit te voeren.

www is de naam van de server die gebruikt wordt om de website mee te verzorgen. Dit wordt officieel het third-level domain genoemd. Grote bedrijven hebben soms meerdere servers die samen de web site vormen, met namen als www, www2, www3, etcetera. Maar een third-level domain is niet verplicht. De mailinglist dienst ServiceMail.nl heeft bijvoorbeeld als adres servicemail.nl. Voor nog meer weetjes of info zie de bron:)

Bronnen:
http://www.zowerkt.nl/internet/begrippen/d...

Bovenstaande antwoorden zijn beiden juist. Een adres als www.domain.nl gaat altijd naar 1 server toe. Als dit een load-balancing server is, kan deze je weer doorsturen, vaak door verschillende frames van verschillende servers op te halen. Maar soms zie je als gebruiker die verschillende servers. Die kun je simpelweg www2.domain.nl noemen, of media.domain.nl, of www.nogeendomain.nl, uiteindelijk zijn het allemaal alleen maar verwijzingen. Vaak heeft www2.domain.nl een ander ip-adres dan www.domain.nl, dat is de voornaamste reden om een verschil te hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100