Mag ik mijn WiFi/draadloze internetverbinding delen met mijn buren en hier vergoeding voor vragen?

Hallo,
Ik heb sinds kort nieuwe buren. Het is een klus-huis waar ze al in wonen. Maar niks is af, muren zijn gesloopt, etc. Zelfs stroom hebben ze met moeite aan de praat kunnen krijgen. (Laat staan internet). Mijn vraag is: Mag ik ze (tijdelijk) de code geven van mijn internetverbinding tegen betaling van bijv. een tientje per maand? Enerzijds om ze te helpen (omdat internet aanvragen veelste lang duurt) en anderzijds zodat ik een tientje per maand rijker wordt.

Of staat er ergens in de voorwaarden van de internetprovider dat alleen mijn huishouden mag gebruikmaken van mijn internetverbinding?

Mijn vraag staat los van het feit of ze er misbruik van gaan maken, hoeveel bandbreedte ze innemen, etc. Maar puur om het feit of het wel of niet mag van mijn internetprovider.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt ervan uitgaan dat dit niet is toegestaan en je het risico loopt dat je verbinding zal worden afgesloten. In de algemene voorwaarden van je provider kun je nagaan of het wel of niet is toegestaan. Bijvoorbeeld de algemene voorwaarden van KPN staan dit niet toe: "de Contractant is het niet toegestaan om de Dienst, of onderdelen daarvan door te verkopen aan of te delen met derden, te verspreiden of anderszins commerciële activiteiten met behulp van De Dienst te ontwikkelen."

Natùùrlijk mag dit. Dit is in principe exact hetzelfde als dat jouw vrienden en familie bij jou op bezoek komen en gebruik maken van jouw internet. Niemand die hier last van heeft. Ik laat mijn vrienden ook altijd op mijn Wi-Fi netwerk.

Zelfs in winkels kan je nu gratis WiFi verbinding krijgen als je er bent dus geen probleem lijkt me.

Dit mag alleen zolang je er geen vergoeding voor vraagt. Maar dit is natuurlijk niet te controleren als dit contant gebeurd. Maar wil je legaal blijven moet je het gratis delen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100