Is het mogelijk om breedbeeld internet te krijgen?

Ik heb een HP w1907v monitor (breedbeeld) maar bij alle sites zitten aan beide zijkanten witte balken. Is het mogelijk om het hele beeld te vullen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dat kan je instellen bij het menu behorende bij je beeldkaart software, daar kun je o.a 16:9 instellen

Veel sites zijn gemaakt met een CMS (Content Management System). De meeste CMS-en zijn zo gemaakt, dat de daarmee gemaakte webpagina's op elke computer goed worden weergegeven, ongeacht de resolutie. De makkelijkste manier om dat voor elkaar te krijgen is: de webpagina's zo opbouwen dat de eigenlijke inhoud een vaste breedte heeft. Veel CMS-en bieden de mogelijkheid die vaste breedte in te stellen op 640 pixels of 800 pixels. Andere keuzes zijn er niet. Wordt de site toch bekeken op een monitor die breder is dan de ingestelde 640 of 800 pixels, dan worden links en rechts witte balken getoond. Om een lang verhaal kort te maken: die breedte wordt dus ingesteld in de webpagina's die je bekijkt. Die bevatten hard gecodeerd de breedte van het inhoudsgedeelte. Jammer voor jou, maar je kunt er niets aan doen. Er zijn ook wel websites die geen hardgecodeerde breedte hebben. Die zullen ook bij jou het hele venster vullen.

CSS (cascading style sheets) worden gebruikt om de vormgeving van de websites te regelen. (CMS gaat (bijna) altijd over de inhoud en niet over de layout) Als ik je goed begrijp komt jouw probleem enkel voor bij het gebruik van internet. De browser die je gebruikt kan van groot belang zijn. In algemeen opzicht zou die band niet mogen bestaan. de achtergrond van een website word namelijk over de hele 'body' toegepast. Wat wil zeggen dat elk stukje opgevuld gaat zijn met de zelfde achtergrond. Als het enkel gaat over één website zou de mogelijkheid bestaan dat de css niet goed 'geprogrammeerd' is. Waardoor enkel een bovenliggende laag van een achtergrond voorzien is. In het geval er gebruik word gemaakt van frames (verouderd) zou dit ook kunnen voorkomen maar dan is het wederom te wijten aan een fout in de 'codering' van de website. Maar ik veronderstel dat het een algemene zaak is. De content is minder van toepassing hier. Deze kan zowel gecentreerd, links of rechts neergezet worden naargelang het binnen het design past. Ik moet bekennen dat dit ik dit een vreemde vraag vind. Ik kan aanraden firefox te gebruiken als je een goede webbrowser nodig hebt. Indien dit probleem zich op alle pagina's voordoet dan kan het zijn dat een bepaalde plugin dat je gebruikt de boel om zeep geholpen heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100