Vanaf wanneer voor VPS hosting gaan in plaats van shared?

Op dit moment ben ik bezig met een simpele Wordpress blog waar genoeg foto's in terug komen, verder geen zware media. Echter is de target 500 bezoekers per dag.

Is shared hosting bij een kwalitatieve provider dan voldoende of moet ik dan echt een VPS server overwegen? Ik wil snelle laadtijden/response.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eigenlijk is deze keuze pas te maken wanneer je het in de praktijk uitprobeert. Want de opzet van je site en de betrouwbaarheid van de techniek is allesbepalend. Belangrijkst in het geval van WordPress is dat je de boel gaat cachen. Dus dat WordPress niet telkens de database op z'n staart hoeft te trappen iedere keer dat het wat druk is. Er zijn zat goeie cache plug-ins te krijgen, één van de betere is W3 Total Cache. Om je vraag te beantwoorden: Ik verwacht dat je met 500 bezoekers per dag genoeg hebt aan de goedkoopste shared hosting die er te krijgen is. Pas als je blog een knallend succes is met duizenden bezoekers per uur, hoef je je zorgen te maken over de performance. Maar nogmaals, caching is het aller belangrijkst als het gaat om laadtijd en voorkomen van overbelasting.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100