Ik wil sneller internet op zolder ik denk eraan om stroom repeaters te kopen en vervolgens op zolder de adapter met een netwerkkabel te verbinden?

zal dit een groot snelheidsverlies geven vergeleken met direct de kabel in de pc?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zulke PowerLan oplossingen werken alleen wanneer beide stopcontacten binnen dezelfde groep zitten. Afhankelijk van de snelheid van je powerlan (in mbits) zal dit de maximale overdracht snelheid zijn tussen beide punten.

Powerline werkt wel over meerdere groepen. Het is wel zo dat het langzamer zal werken. Ook hangt het erg van de situatie (dus hoe het stroomnetwerk is aangelegd) af hoe goed powerline werkt.

Het e.e.a is afhankelijk van het soort adapter dat je wilt aanschaffen. Sommige werken alleen als beide WCD's (wandcontactdozen) op de zelfde groep zitten. Afgezien van het feit dat een UTP cat5e (die kabel haalt snelheden tot 1 Gbit/s) aanzienlijk goedkoper is. En die vervolgens vanaf de zolder via verwarmingsbuizen naar de woonkamer te trekken. (wat de meest eenvoudige manier is eigenlijk) Zal een z'n adapter nooit kunnen tippen qua snelheid aan bovenstaande manier, die meestal rond de 300 Mb/s) halen. Ik denk dat even de kosten moet afwegen tegen de moeite die het is om een kabel te trekken. (kost enige moeite , maar dan heb je ook wat) Toegevoegd na 1 minuut: Plus dat een fysieke kabel minder storingsgevoelig is. Ik heb zelf ook overwogen om een adapter te kopen, uiteindelijk ben ik uurtje bezig geweest met het trekken een kabel. Kosten nog geen 30 euro ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100