Vind je dat er sommige nutteloze vragen op goeievraag.nl staan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, ik vind sommige vragen nutteloos, die zijn echt alleen maar gesteld om te vragen. Hierbij doel ik op vragen als: Wat vind je het leukste; lekkerste; mooiste; etc? Dit voegt niets toe. Ook vragen als waarom heet een stoel een stoel vind ik nutteloos, tenzij het de vrager om de etymologie te doen is, maar dan moet hij hem anders stellen (Wat is de herkomst van het woord stoel) Maar vragen die ik als nutteloos ervaar, hoeven natuurlijk niet nutteloos te zijn. De vrager kan best een doel met deze vraag hebben. Persoonlijk zou ik het prettig vinden als dat doel dan toegelicht werd.

Nee. Een vraag kan voor míj wellicht volstrekt nutteloos zijn, en een echt algemeen nut kan ik er ook niet aan ontdekken, maar kennelijk heeft de vraag voor de vraagsteller wel nut of nut gehad. Als is het maar een kort moment van vermakelijk tijdverdrijf. En wie ben ik om een waardeoordeel te hebben over in hoeverre dat soort nut wel of niet zou kunnen of mogen of groter of kleiner is dan ander nut?

Als je vragen bedoelt, waar je zo op het internet het antwoord vind en vragen die relatief of en/persoonlijk zijn, ja. Deze vraag valt daar trouwens ook onder.

Als je de verzameling van nutteloze vragen als een set beschouwt, dan vind ik dat er een subset op deze site aanwezig is.

Goeievraag is bedoelt om kennis te delen,soms vraag ik mij wel eens af, of alle vragen dit doel nastreven.

niet zoveel als nutteloze antwoorden

Zonder minder goede vragen zouden de goede vragen minder opvallen en gewaardeerd worden. Tevens zijn de minder goede vragen wel nuttig om een ander denk patroon te volgen waar door je aan inzichten komt die je eerder niet vermoed had.

Het probleem is dat er een heel groot grijs gebied is qua nutteloosheid. Echt compleet onzinnige vragen worden door de moderators direct verwijderd. Echter een heleboel vragen vallen in een groot grijs gebied. Ze zijn redelijk onzinnig maar niet reden genoeg om verwijderd te worden. Ik snap dat mensen zich hier aan ergeren. Maar hier valt weinig aan te doen.

ja

Soms, maar niet alleen nutteloze vragen, ook sommige antwoorden passen in de categorie 'wat heb je er aan?'

Ja, maar gelukkig worden de meeste al snel verwijderd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100