Waardoor kan mijn buurman geen internet krijgen en ik wel?

Als ik de beschikbaarheidstest doe van online internet blijkt mijn buurman geen internet te kunnen ontvangen en ik wel terwijl zijn buurman aan de andere kant weer wel kan ontvangen evenals de meeste mensen in de buurt.
Hoe is dat geregeld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het internet van een provider komt van een grote centrale, naar een kleinere centrale. Deze zorgt er weer voor dat de verbinding naar een kastje bij jou in de buurt gaat. In dat kastje is geregeld (van tevoren wel vast gelegd bij de provider) welk huis wel en welk huis geen internet van die provider kan ontvangen. In sommige buurten is het besloten dat vrijwel alle providers bij alle huizen kan, bij de andere buurt kan maar éen provider. Daarbij kan dan 1 huis net buiten de boot vallen en net in de 'regio' vallen van de andere provider, zoals jouw buurman.

Zo als al in het antwoord van ytje: echt afhankelijk van de provider. Maar als aanvulling : Het kan zijn dat de benodigde kabels niet aangelegd zijn. b.v. wat nu hot is glasvezel bewoners hebben de keuze wel tot in huis leggen of niet. Ik zou de betreffende provider bellen en vragen waarom dit niet kan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100