Waar staat de niet gelezen reactie voor bij een mail?

Ik heb een tijd terug een hele belangrijke mail naar mijn tweede werkgever gestuurd. Dit gaat om mijn loonbelasting verklaring. Deze moest gewijzigd worden.

Ik heb dus ook een lees/ontvangstbevestiging mee gestuurd.
Nu ruim 3 maanden later, ontvang ik ineens deze bevestiging:

Onderwerp Niet gelezen: Loonbelastingverklaring
Uw bericht is verwijderd zonder te zijn gelezen op woensdag 8 mei 2013 17:53:28 (GMT+01:00) Amsterdam, Berlijn, Bern, Rome, Stockholm, Wenen.

Is dit wat ik denk dat het is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Uit dit bericht blijkt dat uw huidige werkgever het mailtje ongeopend heeft verwijdert. Waarom weet ik niet en wat jij er bij bedenkt kan ik alleen maar gissen. Voor de zekerheid zou ik deze melding uitprinten en goed bewaren, neem nogmaals contact op met uw werkgever (telefonisch) om de wijziging alsnog gedaan te krijgen.

Het lijkt erop dat jouw mail in de spambox van die werkgever terechtkwam en nu definitief ongelezen verwijderd is. Zulke belangrijke informatie moet je nooit per mail verzenden, maar aangetekend per briefpost. Of zelf bij de werkgever langsgaan om het persoonlijk te verzoeken.

Bij sommige e-mailprogramma's kan de ontvanger een e-mail lezen zonder deze te openen. Alleen wanneer de e-mail wordt geopend, ontvangt de verzender een leesbevestiging. Het is dus onduidelijk of de ontvanger je e-mail wèl of niet heeft gelezen. Mijn advies is: neem contact op met de ontvanger van je e-mail en zorg dat je hem of haar persoonlijk spreekt, dus bijvoorbeeld telefonisch. Dan kan hij of zij aangeven of hij of zij de e-mail heeft gelezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100